EKSKLUZIVNO: HGSS pretražuje područje oko kuće, pronađena futrola mobitela, djeteta i dalje nema

Screenshot: Facebook

Još uvijek se traga za 14-godišnjom Valentinom kojoj se prekjučer izgubio svaki trag nakon što je izašla iz obiteljske kuće u Bunjanima u općini Križ.

Dobra učenica i mirna djevojka Valentina zaputila se nepoznatim putem u sivoj trenici, žutoj majici i svijetoplavim tenisicama. Sa sobom je imala i školski ruksak te crveni hoverboard. Kako je rekao njen otac Goran Đuračić, bila je odjevena vrlo lagano i sa sobom nije imala nimalo novca, a od nestanka su se temperature jako smanjile pa je samim time njen pronalazak još hitniji.

Kako doznajemo, Valentina je u vezi s dvije godine starijim Dejanom M. s kojim je, koliko znaju roditelji, posljednji put viđena 26. kolovoza na sladoledu. Policija je ispitala Dejana koji tvrdi da nema pojma gdje bi Valentina mogla biti.

Ono što podiže sumnju je da je policija kod Dejana pronašla kutiju od Valentininog mobitela, za koju je on u početku lagao da je njegova, no pod pritiskom ipak priznao istinu. Valentina je imala mobitel kod sebe kada je posljednji put napustila kuću, no on se u međuvremenu ugasio. Dejan je trenutno pod nadzorom policije.

Budući da oko Bunjana postoji i veliko područje šume, u potragu se uključila i Hrvatska gorska služba spašavanja, koja trenutno pretražuje područje.

Roditelji Ljiljana i Goran Đurančić su u velikoj brizi te mole sve građane koji možda imaju informacije o Valentini da se jave njima ili policiji. Valentina je visoka 160 cm, ima smeđu kosu i smeđe oči.

Potragu za Valentinom prati Zagreb.info te ćemo prenositi svaku novu informaciju.

Screenshot
Screenshot


Komentari