EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO! Drago Prgomet iz MOST-a povlači još 10 zastupnika!

Facebook

Nakon što je otišao iz redova HDZ-a zbog neslaganja s predsjedništvom stranke, Drago Prgomet izbačen je i iz MOST-a.

Nakon tajnog sastanka s predstavnicima SDP-a u obiteljskom domu Ante Kotromanovića, MOST je odlučio kako zbog nepovjerenja, Drago Prgomet više ne može biti dio njihovog tima. Ova vijest definitivno je potvrdila nagađanja kako su se doslovno preko noći stvorile velike tenzije na relaciji Prgomet-Petrov.

Kako saznajemo iz izvora bliskih MOST-u, Drago Prgomet nije jedini koji će napustiti njihove redove. Prema tvrdnjama naših izvora iz MOST-a zajedno s Prgometom za sada odlazi još deset njihovih zastupnika među kojima je i prof. Ivan Lovrinović te još nekolicina Lovrinovićevih ljudi koji su osvojili svoje mjesto u Saboru. Osim Lovrinovićeve ekipe, Prgomet računa i na cijelu I. izbornu jedinicu, odnosno sve one kandidate koji su u istoj osvojili saborski mandat. Na kraju, Prgomet može računati i na podršku i MOST-ovih kandidata s područja Slavonskog Broda.

Facebook/Ivan Lovrinović
Facebook/Ivan Lovrinović
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Nekadašnji dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta osnivač je udruge “Pokrenimo Hrvatsku”, a bio je i savjetnik oštećenih iz Udruge “Franak” u njihovu ratu s bankama.[/box]

Po toj računici, ukoliko Prgomet odluči surađivati s SDP-om koji trenutno računa na 62 mandata, jasno je kako će Domoljubna koalicija imati velike probleme sa sastavljanjem buduće Vlade. Deset Prgometovih zastupnika tako Milanovićevoj koaliciji osigurava 72 mandata, a ukoliko im se pridruži i IDS jasno je kako će Milanović uskoro moći sastaviti Vladu te si osigurati većinu u Hrvatskom saboru. 

U scenariju u kojem MOST s preostalih devet zastupnika odlazi HDZ-u koji trenutno na svojoj strani ima 59 saborskih mandata, jasno je kako Domoljubna koalicija ni onda nema potrebnu većinu. Čak ni u slučaju u kojem na svoju stranu pridobiva i Milana Bandića s osvojena dva saborska te Radimira Čačića s jednim osvojenim mandatom, Karamarko ponovo nema dovoljan broj zastupnika koji bi mu osigurali epitet budućeg mandatara Vlade…

PUHOVSKI: Sada je jasno da HDZ ne može doći na vlast.

MOST je zbog samostalnih pregovora sa Zoranom Milanovićem izbacio Dragu Prgometa.

>>> DOZNAJEMO KOJI JE PLAN DRAGE PRGOMETA ZA FORMIRANJE VLADE: Podrška SDP-u, potom Karamarkovo rušenje

>>> HDZ KREĆE U RUŠENJE MOST-a, SDP DAJE SVE: Očekuje nas velika koalicija ili ponovljeni izbori!


Komentari