EKSKLUZIVAN INTERVJU S MILANOM BANDIĆEM: ‘Socijaldemokracija još duboko živi u tkivu SDP-a’

Facebook

Od sutra, 30. listopada na svim kioscima možete pronaći novi broj političkog tjednika 7DNEVNO koji slavi izlazak 100. broja!

U specijalnom izdanju najprodavanijeg političkog tjednika u Hrvatskoj 7DNEVNO možete pročitati ekskluzivan intervju sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je progovorio o svojim planovima za nadolazeće izbore, o domoljublju Zorana Milanovića i SDP-u kakvog danas gledamo, ali i o političkoj konkurenciji – MOST-u Bože Petrova i Sinčićevom Živom zidu. Korača već dobro utabanim putevima petog mandata na dužnosti prvog čovjeka grada Zagreba, a kako kaže, došlo je vrijeme da na tragu svega onoga što je sa svojim timom postigao u Zagrebu, učini najbolje što može i za Hrvatsku.

Vjerujete li kako će stranka 365 Milan Bandić zaista polučiti uspjehe na nadolazećim parlamentarnim izborima kako joj to predviđaju ankete? Mislite li kako su Vas prepoznali i izvan grada Zagreba?

– Apsolutno da! Ta ljudi nisu slijepi, vide da iza naših obećanja već 15-16 godina slijede djela i rezultati. Zagreb je obrazac, poput gospodarskog katapulta hrvatske budućnosti. Osim toga naša Koalicija okuplja i u svjetonazorskom, i u socijalnom, i u regionalnom smislu – najširi presjek onoga što danas može izravno predstavljati interese hrvatskog naroda, građanki i građana ove napaćene zemlje. Njezin sastav je pokazatelj stvarnih političkih namjera i pogleda koji će promijeniti Hrvatsku – RADOM I SOLIDARNOŠĆU! Stranke u našoj koaliciji nisu velike ideološke partije ljevice i desnice nego su izrasle na istom tipu građanskog nezadovoljstva: one su izrasle iz naroda.

Facebook


Mislite li kako je Tomislav Karamarko najveći uteg Domoljubnoj koaliciji te kako bi im pobjeda bila jednostavnija da je na njegovom mjestu netko drugi?

– To je toliko unutarstranačka stvar da bi bilo potpuno nepristojno čak i komentirati Vaše pitanje. Osim toga, ne želim ući svojim izjavama u duboke spinove na javnoj sceni.

Jeste li skloniji suradnji s SDP-om ili HDZ-om, koji scenarij bi Vama više odgovarao?

– Željeli bismo biti u poziciji da podržimo ili čak vodimo manjinsku Vladu. Mi nećemo srljati u trgovačke koalicije. To nama ne treba. Evo, reći ću Vam jasno: naš je prijedlog već danas da formiramo Koaliciju narodnog spasa…

Intervju u cijelosti pročitajte u 7DNEVNO.

Komentari

loading...