Ekonomski fakultet u Zagrebu obilježava svoj dan

FOTO: Interkonzalting

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu devedeset i devet godina od osnutka obilježio je svečanim program na kojem su, uz dekana i profesore, sudjelovali i studenti nagrađeni za uspješnost, ali i za projekte koje su pokrenuli uz potporu Fakulteta.

U skoro sto godina postajanja diplomu Ekonomskog fakulteta dobilo je osamdeset tisuća studenata koji su se zatim na razne načine uključili u razvoj gospodarstva zemlje. Premda broj zainteresiranih studenata za ovaj fakultet ne opada, dekan Jurica Pavičić naglasio je kako je danas fakultet osobito usmjeren na privlačenje stranih studenata zbog loše demografske slike zemlje, piše Radio Sljeme

Povodom Dana Fakulteta uručene su nagrade za znanstveni rad iz područja društveno-ekonomskih znanosti „Mijo Mirković“, a najuspješnijim studentima uručene su Dekanove nagrade za uspjeh na studiju, pisane radove te izvannastavne aktivnosti.

Broj diplomiranih ekonomista i dalje raste pa, iako se čini ih je tržište rada prepuno, s Fakulteta poručuju kako je i dalje riječ o poželjnoj struci jer se njome može tražiti posao, ali ga se može i stvarati za sebe i za druge.


Komentari