Dvojca državljana Pakistana, u Hrvatsku ilegalno prebacili najmanje 47 osoba

FOTO: Wiki

Osumnjičeni su prebacili najmanje 47 osoba i pribavili materijalnu korist od najmanje 350.000 kuna.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, Službe organiziranog kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima PNUSKOK-a te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Pakistana (28,29) koji su počinili više kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Kriminalističkim istraživanjem na području Policijske uprave zagrebačke uhićena su dvojica državljana Pakistana (28,29), temeljem naloga suda provedene su dokazne radnje pretraga domova, a tijekom pretraga pronađeno je više mobilnih telefona, SIM kartica raznih operatera, razna korespondencija te drugi materijalni dokazi.

Osumnjičeni su zajedno sa, zasad nepoznatim osobama, organizirali dolazak stranih državljana na područje Republike Hrvatske, a koji nisu ispunjavali formalne i zakonske uvjete za ulazak te su bili spremni da ih se uz plaćanje novčane naknade ilegalnim putem prebaci s teritorija Republike Srbije na teritorij Republike Hrvatske te dalje u druge zemlje Europske unije. Utvrđeno je da su osumnjičeni prebacili najmanje 47 osoba i pribavili materijalnu korist od najmanje 350.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, dok je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. u svezi članka 329. Kaznenog zakona RH.

Nastavlja se daljnje kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih zasad nepoznatih osoba uključenih u počinjenje navedenih kaznenih djela te svih drugih relevantnih okolnosti.

 


Komentari