DVOGODIŠNJI HRABRI BORAC: Pomozimo dječačiću koji je stopostotni invalid

Facebook

Hrabri mališan treba vašu pomoć.

Niko Ujdur iz Zagreba putem Facebooka se obratio ljudima dobre volje od kojih traži pomoć jer se njegova obitelj već dvije godine bori s teškom bolešću njihovog dvogodišnjeg sinčića Marija.

Facebook
Facebook

Prije dvije godine su Niko, njegova supruga Kristina i kći Kiara dobili prinovu u obitelji. Mali Mario rodio se 12.11.2013. Rođen je kao potpuno zdrava beba (s apgarom 10/10), da bi se mjesec dana nakon otpuštanja iz bolnice, iz neutvrđenih razloga našao u kardiorespiratornom arestu.

Liječnici previdjeli srčanu manu

U više navrata bio je reanimiran te iz Vinogradske bolnice prebačen u Kliniku za zarazne bolesti gdje mu se, tijekom višemjesečnog boravka, stanje neprestano pogoršavalo. Uzrok tomu bila je VSD srčana mana koju su liječnici prethodno previdjeli.

“Disanje mu je bilo otežano do te mjere da je više mjeseci proveo na respiratoru i oscilatoru. Tijekom boravka u Klinici za infektivne bolesti Mariju su istovremeno otkazali jetra i bubrezi, zbog čega je tri dana proveo na dijalizatoru. Svo vrijeme boravka u toj bolnici bio je uspavan, neprestano pod jakim sedativima”, kaže Marijev otac Niko.

Tek mu je kasnije na KBC-u Rebro, dr. Dalibor Šarić, kardiolog, otkrio VSD na srcu. Dječačić je potom u KBC Rebro bio podvrgnut operaciji podvezivanja plućne aorte i operaciji zatvaranja VSD-a na srcu.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Novčanu pomoć obitelji Ujdur moguće je uplatiti na žiro-račun u Erste & Steiermärkische banci: HR 3724020063102578894 Račun je otvoren na ime Niko Ujdur, a kao svrha uplate navodi se “pomoć za Marija”.[/box]

Teška posljedica: Maleni Mario bit će stopostotni invalid

Nakon mukotrpnog i dugotrajnog lječenja utvrđena je teška posljedica. Maleni mario ima atrofiju mozga zbog koje je danas, s tek 2 godine života, stopostotni invalid za cijeli život. Njegovo psihofizičko zdravlje zbog svega toga je trajno i nepopravljivo narušeno.

10530923_268598430012538_5909986033822445389_n

Niko Ujdur kaže kako je njegov sinčić danas na privremenom boravku u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri gdje se nalazi zbog korekcije terapije, a sa svrhom stavljanja pod nadzor neuroloških problema poput epileptičkih napada, piše Net.hr.

Veliki troškovi

Kako bi bili blizu svim većim bolnicama, svih četvero sada žive kao podstanari u jednom novozagrebačkom stan. Niko se nedavno uspio zaposliti, njegova supruga Kristina još je na porodiljnom
dopustu, pa su im primanja skromna.

Zato mole ljude dobre volje da im pomognu koliko mogu, jer su troškovi života iznimno visoki.

Više o bolesti i pomoći za malenog Marija pročitajte na Facebook stranici Pomoć za Mario Čeh Ujdur.


Komentari