Dvodnevni posjet Vatikanskog tajnika: Donosimo raspored kardinala Parolina u Zagrebu

Foto: Bernard Čović (Glas Koncila)

Kako zbog 30. obljetnice priznanja Republike Hrvatske od strane Vatikana, tako i zbog 25. obljetnice ratifikacije triju Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin doputovao je u utorak u Zagreb.

Na Međunarodnoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“ dočekali su ga zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, generalni tajnik HBK-a preč. Krunoslav Novak te posebni savjetnik za vanjsku politiku hrvatskoga premijera Mate Granić.

Kardinal Parolin u Hrvatskoj će ostati do 12. svibnja.

Već u srijedu, susrest će se s članovima Hrvatske biskupske konferencije na zagrebačkom Ksaveru, a potom će u 18 sati voditi euharistijsko slavlje u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu.

Potom će u četvrtak imati susret s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, kao i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. Istog će dana u Saboru održati govor pa se potom susresti s predsjednikom Milanovićem.

Komentari