DVIJE NAJVAŽNIJE ŽENE BANDIĆEVA POLITIČKOG ŽIVOTA: One će biti njegov oslonac u predizbornoj utrci

Milan Bandić
Igor Kralj/PIXSELL

Pred zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, teški su i nadasve naporni dani, jer kao što je najavio sprema se u izbornu utrku ne bi li od lokalnoga postao nacionalnim političarem te kao takav zasjeo u premijersku klupu.

Za ostvarenje tih ambicija potrebna je gomila obećanja, putovanja, rada i truda, a u svemu tome ovaj ljubitelj žena, ako je suditi po objavama u medijima i društvenim mrežama nije osamljen. Leđa mu drži lijepa glasnogovornica Dajana Antonija Bebek, dama koja je zanat ispekla u HDZ-u.

1549467_10205525448078322_5974843002494537739_n
Facebook

Zanimljiva je putanja lijepe Dajane do stupa prvog čovjeka našega grada, jer dok je natječaj za glasnogovornicu još bio u tijeku, većina promatrača gradske političke scene da bi upravo ona biti ta koju gradonačelnik ima u vidu. Da je priča oko Dajane pomalo zapetljana svjedoči podatak kako je Bandić prije nego li je raspisao natječaj za glasnogovornicu taj posao obavljao sam, i uopće mu nije loše išlo pa se u javnosti spekuliralo da je natječaj i raspisan kako bi se pronašao posao za lijepu novinarku.

Facebook
Facebook

 

Dajana je posao glasnogovornice u HDZ-u obnašala dok za šefa odjela za komunikacije nije došao Miljenko Manjkas koji je inzistirao na njezinoj smjeni. Za razliku od Manjkasa kojega je simpatizirao Tomislav Karamarko, Dajana je bila draga Milijanu Brkiću. Je li on taj koji ju je preporučio Bandiću kao što kazuju gradski kuloari, teško je reći, ali ta opcija nije nemoguća, jednako kao što nije nemoguća niti ona da je na ovu damu gradonačelniku ukazao poznati hotelijer Anđelko Leko, s kojim je Bebek u srodstvu, a kod kojega je sadašnji gradonačelnik boravio kada je iz rodne Hercegovine stigao u Zagreb na studij.

Uz Dajanu se nalazi i Vesna

Prije no što je ušla u glasnogovorničke vode Dajana je radila na javnoj televiziji, lokalnim medijima, ali i Jutarnjem listu. Oni koji je znaju kazuju kako je riječ o radišnoj i temperamentnoj djevojci. Za razliku od ove mlade dame, ona nešto iskusnija uz njega je godinama, riječ je o Vesni Kusin, koja šefa metropole prati u stopu.

Screenshot / RTL Vijesti
Screenshot / RTL Vijesti

Radi se o rođenoj Zagrepčanki te povjesničarki umjetnosti i komparativne književnosti. Nekoć je bila zaposlenica Vjesnika na raznim pozicijama. U 25 godina rada bavila se širokim područjem kulture, koje je obuhvaćalo sve vizualne umjetnosti, arhitekturu, urbanizam, kulturni krajolik, zaštitu čovjekove okoline, baštinu, kulturnu politiku, pa i religijske teme.
Kusin je od 2004. do 2012. bila ravnateljica Javne ustanove Galerije Klovićevi dvori, a u istom je razdoblju i dalje bila kolumnistica “Vjesnika” do ukinuća tog dnevnog lista 2012.

Dobitnica brojnih nagrada

Dobitnica je Vjesnikove novinarske nagrade “Zvonimir Kristl” (1984.), nagrade Hrvatskog novinarskog društva “Zlatno pero” (1991./92.) i “Marija Jurić Zagorka” (2003. Odlikovana je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za zasluge u kulturi (1996.)Objavila je knjigu “Mimara” 1987., a 2003. knjigu “Sumnja kao krepost”.

Godine 1995. bila je članica ocjenjivačkoga suda za spomenik Draženu Petroviću u Olimpijskom muzeju u Lausanni, 1996. članica ocjenjivačkoga suda 1. hrvatskog trijenala crteža u organizaciji Kabineta grafike HAZU , 1997. članica ocjenjivačkog suda 1. hrvatskog trijenala grafike u organizaciji Kabineta grafike HAZU . Godine 1998. bila je izbornica hrvatskog nastupa na Umjetničkom biennalu u Aleksandriji, a od 2001. članica je Odbora HAZU za obnovu i razvitak Arboretuma Trsteno.

Vesna Kusin je autorica koncepcije, tekstova i postava izložbi hrvatskih umjetnika u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske, Hrvatske sekcije AICA i Hrvatskog novinarskog društva. Sve u svemu, dvije žene s dvije zanimljive biografije.

Sve u svemu, ove dvije dame osebujnih biografija, biti će Bandićev oslonac u izbornoj utrci, a da bi se do državne politike popeo, jasno je da se mora i više nego snažno zatrčati, jer na to ukazuju svi njegovi dosadašnji ozbiljniji politički podvizi.

>>> ŠTO SE TO DOGAĐA S BANDIĆEM? Gradonačelnik nikada nije ovako izgledao (FOTO)

 


Komentari