Dva zatvorenika napala trećeg, prevezen u KBC Rebro

Zagreb.info

Na odjelu psihijatrije u Bolnici za osobe lišene slobode oko 23 sata dvojica muškaraca u dobi od 25 i 31 godinu napala su svoga cimera od 48. godina i teško ga ozlijedila. Muškarac je hitno prevezen u KBC Rebro radi teških tjelesnih ozljeda. Navodno je ozlijeđeno oko.

Najnoviji incident u zatvorskom sustavu tako je aktualizirao težak položaj pravosudnih policajca, koji rade u nemogućim uvjetima jer je počesto jedan pravosudni policajac, unutar nekog zatvora ili kaznionice, zadužen za brigu o 80 pritvorenika i zatvorenika. Stoga je prava sreća što incidenata unutar zatvorskog sustava nema i više. Jedan takav incident spriječen je i prošli tjedan kada je pravosudni policajac na zagrebačkom Županijskom sudu spriječio pritvorenika u pokušaju bijega nakon istražnog ročišta.

Također je pravosudnih policajaca nedostajalo i za vrijeme akcije Tebra, gdje nije bilo dovoljno ljudi za nadzor 15 osumnjičenih. Pravosudni policajci su nedavno organizirali i kratak prosvjed kako bi upozorili na probleme s kojima se susreću. Problemi su manjak ljudi, male plaće te nedostatak opreme.


Komentari