Dva stana u Zagrebu i luksuzna vila u Istri! Kako je buntovnik Matić došao do basnoslovnog bogatstva?

Instagram

Situacija sa kinom Europa se ne smiruje, a sve je izglednije da su u pozadini ove dobro režirane priče privatni interesi pojedinca.

Naime, nakon što je Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala, kojemu je povjereno upravljanje nad zagrebačkim kinom Europa prije par dana najavio njegovo iznenadno zatvaranje zbog dopisa koji je pristigao iz Grada na njihovu adresu, nastala je prava pobuna u gradu.

U dopisu je stajalo da 1. lipnja ističe njihov desetogodišnji ugovor i da moraju izaći iz kina. Matić je tada odlučio u znak protesta zatvoriti kino kako bi senzibilizirao javnost i upozorio ih da se pod krinkom renovacije njih želi izbaciti iz kina Europa te da će nakon renovacije ono biti vjerojatno prenamijenjeno u narodnjački klub. To je izazvalo pobunu svih građana koji su vezani za ovo kultno zagrebačko kino pa je u subotu održano i okupljanje nekoliko stotina zabrinutih građana.

Pokazalo se da je prosvjed bio uzaludan jer je gradnačelnik Bandić oštro negirao takve namjere te je zatražio od Matića i ostalih iz uprave kina Europa da se ispričaju i demantiraju te lažne tvrdnje koje su upravo oni plasirali u medijima. U suprotnom je najavio čak i tužbe.

U dijelu javnosti pojavile su se glasine da su ti spinovi rezultat Matićeve borbe za vlastite interese. Naime, Matić je navodno vlasnik luksuzne vile CasaBobina u Istri i još dva stana u Zagrebu te mnogi smatraju da je za ove vrijedne nekretnine 10 godina izvlačio novac upravo iz kina Europa. Radi se o nepotvrđenim glasinama pa smo pokušali stupiti u kontakt s Matićem kako bi nam to komentirao, kao i odakle su potekle sporne informacije o prenamijeni prostora kina Europa, ali se još nije očitovao.


Komentari