Dva skupa u Zagrebu: Vojni rok uzburkao duhove

Petar Glebov/PIXSELL

Uvođenje obaveznog  vojnog roka podijelilo je građane.

Okupljeni ispred Ministarstva obrane izrazili su podršku uvođenju vojnog roka u Hrvatsku, pola sata prije prije prosvjeda protiv obaveznog vojnog roka i u organizaciji Radničke fronte.

Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Skup podrške održavao se pred zgradom Ministarstva obrane, a protivnici prosvjed održavaju 200-tinjak metara dalje, na južnoj strani Parka kralja Petra Krešimira IV. Među okupljenima se našao i saborski zastupnik Željko Glasnović.

Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Photo: Petar Glebov/PIXSELL

“Mladost je Hrvatska ginula jer nije imala dovoljno vojnih znanja i vještina iako je imala srce, dušu i hrabrost u početku Domovinskog obrambenog rata…No kako ćete Vi to znati kad niste tamo bili…i bolje neka niste jer držim kako biste izdali sve one koji bi bili oko Vas, izdali biste suborce, državu i narod kao što izdajete svojim ponašanjem sada….” poručio je na skupu podrške časnik HV – a Mario Maks Slaviček.

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

S druge strane, okupljeni na skupu protiv obaveznog vojnog roka poručili su da ne žele ići u rat. Naglasili su da društvu nije potrebna militarizacija. Na oba skupa okupio se približan broj građana, a razišli su se nešto iza 13 sati.


Komentari