Dva novozagrebačka naselja napokon će povezati pothodnik: Sve bi trebalo biti gotovo već iduće godine

commons.wikimedia.org

Sljedeće godine trebao bi stići spas za brojnu djecu koja svakodnevno prelaze prugu ne bi li iz Trokuta došli u školu u Trnskom.

Kako prenosi Večernji list, pokrenut je projekt te će do kraja iduće godine Trnsko i Trokut povezivati stotinjak metara dug pothodnik, i to ne samo za pješake i bicikliste nego i za automobile, vrijedan oko 15 milijuna kuna.

Prolaz je predviđen Generalnim urbanističkim planom, no cijela ideja se proširila idejom da se napravi prolaz i za automobile. Tako idejni projekt obuhvaća dvosmjeran kolnik širok 6,4 metra, a s pješačkom i biciklističkom stazom bit će i oko deset metara.

Jedan će ulaz i izlaz biti kod produžetka Hermanove ulice, a drugi kod parka u Ulici Trnsko

Usto će se urediti, odnosno proširiti, Ulica II. Trokut kako bi se promet iz nje mogao “sliti” i u budući pothodnik. A time će se rasteretiti tamošnje ceste.

Do kraja godine, a najkasnije na proljeće, trebao bi se raspisati natječaj za izvođača radova. U idealnim uvjetima, za takve je radove potrebno pet mjeseci, no izglednije je da će trajati osam.

Modernizacija osam derutnih prolaza od Zapruđa do Savskoj gaja, podsjetimo, pokrenuta je početkom ove godine u sklopu projekta vrijednog 65 milijuna kuna.

Zagrebačka obnova: Kreće i rekonstrukcija gradskih pothodnika

Komentari

loading...