Dva mjeseca nitko nije znao da je poginuo zagrebački umjetnik (40). Sada je dobio unikatnu nadgrobnu ploču

foto:Facebook

Tužna priča poginulog zagrebačkog umjetnika i filmskog montažera Romana Wagnera (40) dostojanstveno je okončana. Pokojni umjetnik, kojeg su prijatelji opisivali kao osebujnu ličnost, dobio je unikatnu nadgrobnu ploču na Mirogoju.

Naime, spletom nesretnih okolnosti dva je mjeseca mrtvo tijelo Zagrepčana ležalo na odjelu Sudske medicine na Šalati. Romanovi roditelji preminuli su četiri godine prije njega u kratkom razmaku, a u Hrvatskoj nisu imali obitelj. O njegovoj pogibelji u teškoj prometnoj nesreći nedaleko od Zeline policija je obavijestila susjedu, koja je nedugo nakon toga imala moždani udar i nije rekla nikome dalje.

Prijatelji su tužnu vijest saznali naknadno i u dva dana preko Facebooka prikupili novac za Romanov sprovod. Pokopan je u obiteljsku grobnicu na Mirogoju kraj svojih roditelja, Ivane Vlkov Wagner, poznate redateljice crtića i glasovne glumice te Zoltana Wagnera, HRT-ovog montažera.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=223178266196894&id=114323620415693

“Dragi Romane, ova unikatna spomen-ploča neka ti obilježava grob. Inače, što se daljnjih aktivnosti tiče – moramo čekati legalne nasljednike za bilo kakve intervencije na grobu i nadgrobnoj ploči. To ne smijemo dirati jer nije naše vlasništvo, pripada nasljednicima.

Jedino što smijemo staviti je upravo ovo, spomen-ploča!”, poručili su prijatelji na Facebook stranici “Roman Wagner – ispraćaj” koji su bili jako začuđeni njegovom smrti.

“Mi prijatelji čudili smo se što se nije javljao zadnje vrijeme, ali je svatko mislio da se njemu ne javlja. Nismo međusobno kontaktirali i raspitivali se o njemu. Roman je imao epizode kad se družio samo sa svojim psom i u vrtu uzgajao čili papričice. Bio je osebujan. Imao je puno različitih društava. Početkom ljeta me više puta zvao da dođem do njega, ali kako radim stotinu poslova, stalno smo odgađali susret. Sad mi je užasno žao zbog toga, to više ne mogu vratiti”, rekao je nakon nesreće njegov prijatelj Dino More.

Podsjećamo, Roman je poginuo u noći 11. srpnja. Vjerojatno zbog neprilagođene brzine, automobilom je sletio s ceste i zabio se u most u Svetoj Heleni.

 

 


Komentari