Dubravko Ponoš najavio povratne naknade na ovu ambalažu

facebook

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš ekskluzivno za Laganini FM otkrio je kako će već početkom iduće godine u sustav povratne naknade od 50 lipa ponovno ući plastične boce za mlijeko i mliječne proizvode kao i staklena ambalaža za manje volumene.

“Intencija Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je da u našem depozitnom sustavu ponovno bude ambalaža vezana za mlijeko, te staklena ambalaža za manje volumene, dakle govorimo o onima od 2 dcl, jer trenutna tehnologija je automatizirana i manualno omogućava da se i takve boce stavljaju unutar sustava”, najavio je Ponoš.

Na pitanje znači li to da već od iduće godine možemo očekivati vraćanje povratne naknade od 0,50 kn na takvu ambalažu, Ponoš je odgovorio kako im je namjera da se to dogodi u najkraćem mogućem roku.

Podsjećamo da je povratna naknada za mliječnu ambalažu ukinuta 1. studenoga 2015. godine uz obrazloženje kako je njen udio u ambalaži obuhvaćenoj povratnom naknadom samo 11%.
Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš najavio je u prvom kvartalu iduće godine novi javni poziv za subvencioniranje električnih automobila, a cijeli intervju možete poslušati na Laganini FM-u od 13 sati.


Komentari