Državni stan na najatraktivnijoj zagrebačkoj adresi godinama služio za prostituciju

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Zbog bespravnog raspolaganja državnom imovinom gube se milijarde kuna. Ministarstvo državne imovine, kako bi tomu stalo na kraj, krenulo je u rat s bespravnim korisnicima. HRT ekskluzivno doznaje da je stan u najužem središtu Zagreba služio za prostituciju, prenosi Teleskop.

Možda najatraktivnija adresa u Hrvatskoj – Zagreb Trg Bana Jelačića broj 1. Vlasnik golema stana na trećem katu – država, ali ona ne zna tko se njime već godinama besplatno koristi. Stoga se u stan danas moralo ući na silu, a ondje je službenike dočekalo pravo iznenađenje.

“Vjerojatno je bilo riječ o nedopuštenim radnjama djelatnostima. Očito je riječ o prostituciji”, kazao je načelnik Sektora za nekretnine Tomislav Volarević.

“U stanu su pronađena seksualna pomagala, intimno žensko rublje, različita alkoholna pića, cigarete. Ministar državne imovine Goran Marić poručuje”, ovakva otkrića nas ne iznenađuju, ali sad, poručuje, ovako više neće moći.

“Da je praksa otimanja gotova, da postoji odgovornost prema državnoj imovini i da se ona ubuduće neće moći koristiti bez reguliranih odnosa”, kazao je.

U Ministarstvu državne imovine ističu da je Hrvatska zbog neuređenih odnosa s korisnicima javnih nekretnina dosad izgubila više od milijardu kuna.

“Najveći problem su nesređene zemljišne knjige koje ne omogućuju uvid u pravo stanje stvari na terenu i nažalost kako svi znamo još većina zgrada nije upisana u zemljišne knjige odnosno nije etažirana sukladno vlasništvu i drugim stvarnim pravima”, dodaje Volarević.

U ministarstvu poručuju – reda mora biti i otkad se on uvodi – država samo od iznajmljivanja stanova zaradi više od 100 milijuna kuna na godinu. No, reda mora biti i u imovinskim karticama ministara, zbog čega se ministra Marića već danima proziva.

“O rekonstrukciji odlučuje predsjednik Vlade, a ja odlučujem isključivo o poslu svojem koji je golem, odgovoran i dragocjen za Hrvatsku. Vrijeme će pokazati kako ga radim, a vrijeme je najbolji pokazatelj za sve”, kazao je Marić.

Uvođenje reda u državnoj imovini, poručuje ministar, nastavlja se, a mogući kupleraj u srcu Zagreba s početka priče prijavljen je policiji.


Komentari