DRŽAVNA CESTA DC1 ZATVORENA DO DALJNJEG: Otežan promet kroz Lučko i Stupnik

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Opsežni radovi na državnoj cesti DC1 zatvaraju promet.

Od 07. 11. 2016. do 30.09.2017. godine zbog radova za sav promet zatvara se državna cesta DC1 na dijelu kroz Lučko i Stupnik.

Radovi na obnovi državne ceste lokacija Stupnik, duljine zahvata od 3,5 kilometara podrazumijevaju obnovu kolnika, radove na svim raskrižjima duž predmetne dionice, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, uređenje autobusnih ugibališta, perona, zelene površine uz kolnik, obnovu kolnih ulaza i prilaza gospodarskim objektima, zatim radove na rješavanju odvodnje oborinskih voda, te obnovu prometne opreme i signalizacije sa semaforizacijom dva raskrižja.

FAZA A: od od 07.11.2016 do 15.05.2017: zatvoren će biti dio DC1 od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s ulicom Svetog Benedikta (ŽC3067). Obilazak: Ventilatorskom ulicom od raskrižja s DC1 zatim Gospodarskom ulicom te ulicom Svetog Benedikta do spoja s državnom cestom DC1.

FAZA B: od 15.05.2017. do 15.08.2017. godine zatvara se dio državne ceste DC1 od raskrižja Gornji Stupnik do raskrižja sa Svetonedjeljskom ulicom (ŽC3061). Obilazak: lokalnom cestom Gornji Stupnik od raskrižja sa Dc1 zatim Kerestinečkom ulicom i Svetonedjeljskom ulicom do spoja sa DC1 u oba smjera.

FAZA C: od 15.08.2017. do 30.09.2017. godine zatvara se dio državne ceste DC1 od raskrižja sa Ježdovečkom ulicom do raskrižja sa Svetonedjeljskom ulicom (ŽC3061). Obilazak: Ježdovečkom ulicom od raskrižja sa DC1 zatim Kerestinečkom ulicom i Svetonedjeljskom ulicom do raskrižja sa DC1.

 

 

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Zbog rekonstrukcije državne ceste DC1, od ponedjeljka, 7. studenoga, od 12 sati, do očekivanog završetka radova krajem rujna 2017. godine, za sav se promet zatvara Gornjostupnička ulica, na dijelu od Puškarićeve ulice do raskrižja sa Ulicom Svetog Benedikta.[/box]

Izmjene na autobusnim linijama

Za vrijeme radova, autobusne linije 164 (Savski most – Horvati) i 165 (Savski most – Klinča Sela) prometovat će djelomično izmijenjenom trasom.
Iz smjera Savskog mosta, autobusi će prometovati uobičajenom trasom do raskrižja Puškarićeve i Ventilatorske ulice, skrenuti lijevo u Ventilatorsku, nastaviti Gospodarskom ulicom i Ulicom Svetog Benedikta, skrenuti lijevo na Karlovačku cestu i nastaviti dalje uobičajenom trasom. Pri povratku, autobusi će prometovati istom izmijenjenom trasom.

Na izmijenjenom dijelu trase, autobusi će se zaustavljati samo u Ulici Svetog Benedikta i to na stajalištima Gornjostupniča, Stupnik-škola te Meglajci.


Komentari