DRUGI TERMINI! NZZJZ Andrija Štampar uveo izmjene u drive-in testiranju, nemojte se iznenaditi

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” javlja kako su uveli novo radno vrijeme “drive in” testiranja. U izmijenjenom terminu naime sada će se od  ponedjeljka do petka odvijati od 8 do 14 sati te subotom i nedjeljom od 8 do 12 sati.

Ističu dalje kako u suradnji s gradom kontinuirano ulažu sve napore za dobrobit i očuvanje zdravlja građana te osim testiranja provode i cijepljenje protiv covida-19. “Trenutno je u Zagrebu procijepljeno 40,7% građana prvom dozom cjepiva i 11% građana s obje doze”, dodaju.

Iz Zavoda poručuju da će se naručivanje za testiranje i dalje provoditi putem online platforme, kojoj možete pristupiti na poveznici, a moguće naručiti se putem Pozivnog centra (01 46 96 308, 01 55 63 102, 01 46 96 315) ili odabranog liječnika obiteljske medicine.

Epidemiološka slika

Podsjetimo, ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 98, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 66.880, što je 148 osoba više, nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 760 testiranja na SARS-CoV-2 i 37 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 35 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 351 osobu.

Od 35 obrađenih pozitivnih osoba 12 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 20 osoba su kontakt COVID + osoba. Obrada za dvije osobe je još u tijeku, a jedna je osoba doputovala iz Njemačke.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod četiri učenika osnovnih te pet učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 65 učenika osnovnih i 93 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u Grad Zagrebu, cijepljeno je 3.513 osoba.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 807 aktivnih slučajeva.


Komentari