DRAMI SE NE NAZIRE KRAJ: Oglasio se smijenjeni šef uprave Holdinga, evo što je poručio

Foto: Pixsell

Zagrebački holding ovih je dana pod povećalom, a nakon smjene članova uprave Nikole Vukovića i Ante Samodola, reakcije se ne prestaju nizati. Podsjetimo, Samodol i Vuković smijenjeni su nakon 100 dana u Zagrebačkom Holdingu. Gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je da su teško surađivali te da su imali različite vizije upravljanja.

Na današnjoj konferenciji otkrio da je odluku o smjeni Samodola i Vukovića donio iz “dužnosti prema građanima”, jer oni nisu uključili nova tri izabrana člana Uprave u cjelokupni rad Holdinga, niti su im davali ključne informacije o funkcioniranju poduzeća.

Na navedeno je reagirao i smijenjeni predsjednik uprave Nikola Vuković:

“Kratko očitovanje na današnju promjenu narativa gradonačelnika o razlozima razlaza sa mnom i Antom Samodolom:

Netočno je da nismo davali informacije novim članovima uprave – svatko od njih je dobio stick sa svim aktima i podacima o ZGH. Netočno je da nisu uključivani u odlučivanje – od dolaska su bili nazočni svim sjednicama Uprave i odlučivali o svim točkama dnevnog reda. Nisu nikad glasovali protiv niti bili suzdržani. Bili su nazočni i na svim kolegijima.

S druge strane ja kao predsjednik Uprave nikad nisam imao uvid u njihove programe razvoja ZGH temeljem kojih su izabrani u Upravu. Moguće je da su programi bili tako dobri da im nije trebalo otvaranje stickova za upoznavanje sa informacijama o ZGH. S obzirom na obveze predsjednika Uprave i činjenicu da dan traje samo 24 sata nisam mogao čitavo vrijeme biti veliki učitelj. Ovlasti predsjednika Uprave su precizno definirane Izjavom o osnivanju i nikad nisam izašao izvan tih ovlasti niti zakonskih odredbi. Koliko su drugi poštivali temeljne akte ZGH-a i zakone pokazat će vrijeme. Za sada samo toliko” poručio je Vuković.

Komentari