Dramatično u Skupštini: Nekim zastupnicima prikazani drugačiji rezultati, Holding se ipak zadužuje 150 milijuna!

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Na današnjem dnevnom redu Gradske skupštine Grada Zagreba nalazi se 13 točaka između kojih se nalaze i prijedlozi gradonačelnika o davanju suglasnosti Zagrebačkom holdingu na dugoročno zaduživanje, te stavljanje izvan snage zaključka o hitnoj isplati sredstava za javne potrebe u kulturi i pokrivanju troškova najma i prostora za rad.

Prošloga tjedna zagrebačka oporba okupila se na Markovu trgu i pokušala održati fizičku sjednicu putem telekonferencije, a danas su se okupili u Dvorani D.

“Ako je logika da ćemo mi svake godine odobravati Holdingu kreditna zaduženja za stvari koje je on planirao godinama prije nas, da li to znači da će Hodling 2021. dići opet 150, 200 ili 500 milijuna kuna kreditnog zaduženja, pa će onda isplaćivati unatrag troškove obnove grada Zagreba?”, rekao je Tomislav Stojak, jedan od prvih govornika.

“Razmislite, budite oprezni i nemojte srljati s ovakvim zaduženjima jer ste i sami rekli da će takvih zaduženja ove godine biti još”, istaknula je zastupnica Marijana Sumpor koja je kolege zamolila da se ne izglasa zaduženje Holdinga za 150 milijuna kuna jer se ne uvažavaju uvjeti u kojima se građani trenutno nalaze, već bi trebalo pričekati pogledati koji su još drugi krični trenuci koji tek dolaze.

Bez obzira na protivljenje nekih zastupnika, prihvaćena je točka dnevnog reda o kreditnom zaduženju Zagrebačkog holdinga.

27 je zastupnika bilo za, 19 protiv i 1 suzdržan.

Evidencija glasanja nije svima prikazana istom, a nekoliko zastupnika je imalo problema s Hangouts aplikacijom pa je Matej Mišić iz SDP-a, uz slaganje drugih zastupnika zatražio da se zna tko je i kako glasao. Nakon nekog vremena, njegova ideja je i prihvaćena.

 


Komentari