BOMBA NA LANIŠTU Policija nije pronašla eksploziv, centar zatvoren; Tomašević: ‘Očekujemo da tu budalu policija ulovi i privede zakonu’

Foto: Zagreb.info

Nakon što je oko 14 sati evakuiran Arena Centar zbog dojave o dvije bombe, trgovački centar u kojem je u tom trenutku bilo oko dvije tisuće kupaca, je evakuiran, a na izviđaj su izašli pirotehničari u pratnji policije i policijskih pasa.

Nakon opsežne potrage ni bomba niti eksploziv nisu pronađeni, za Hinu su kazali iz Policijske uprave zagrebačke.

“Dovršen je protueksplozijski pregled, on je bio negativan. Nastavljamo raditi na utvrđivanju svih okolnosti događaja”, rekli su iz policije za Hinu.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Na lice mjesta došao i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je kazao da je Zagreb siguran grad.

“Zagreb je siguran grad kad gledate izvješća o sigurnosti i usporedbe s drugim europskim metropolama i nije uobičajeno da baš dolaze ovakve dojave o bombama”, rekao je i dodao da će policija uskoro otkriti identitet osobe u slučaju da se radi o lažnoj dojavi.

“Ljudi su tankih živaca, rat je u Ukrajini, pala je letjelica usred grada, samo nam još trebaju ovakve stvari”, rekao je Tomašević.

Foto: Screenshot

“Ako se utvrdi da je riječ o lažnoj prijavi, očekujemo da tu budalu koja pleše po živcima građana Zagreba policija ulovi i privede zakonu”, zaključio je Tomašević.

Iz Arena Centra objavili su kako danas više neće otvarati vrata za kupce.


Komentari