DRAMA U ZAGREBU Obitelj spasio ovaj uređaj: ‘Posvuda je bilo ugljičnog monoksida, imali ste sreće’

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Rizici atmosferskih bojlera, pristupačna rješenja koja mogu spasiti život, ali i upozorenje na sporu efikasnost zagrebačke plinare, sve se to da iščitati iz zabrinjavajuće ispovijesti koju donosi 24 sata.

Prošle srijede, rano poslijepodne, susjeda s dvoje djece, pokucala je na vrata susjedu zbog toga što je zvonio detektor ugljičnog monoksida.

Susjed, ali i vlasnica zagrebačke zgrade brzo su reagirali i zvali plinaru, ali su im rekli kako tog dana nitko ne može doći, a svoj dolazak tek idućeg dana, ponudile su i hitne intervencije, kojima je radno vrijeme do 16 sati.

Dodatno plinari su naveli kako je moguće detektor ugljičnog monoksida u kvaru, pa daje takva očitanja. Takvo mišljenje je dao unatoč napomene stanara kako im je nedavno u kući bio dimnjačar, a kvarovi na dimnjaku kod atmosferskih bojlera mogu dovesti do ispuštanja otrovnih spojeva.

Susjedi nije preostalo nego otići po novi bojler, ali ga ipak nije upalila.

Plinar je došao tek u četvrtak i sve se činilo u redu dok se detektor opet nije oglasio popodne. Svi su stanari istrčali van i javili plinari kako im curi plin. Plinar se vratio na teren i počeo analizirati situaciju.

“Ne curi plin, ali posvuda je puno ugljičnog monoksida, imali ste sreće”, prenosi 24 sata riječi čovjeka iz plinare, a sreću duguju malom uređaju koji košta 200 kuna.


Komentari