Drama u zagrebačkoj školi: Otac se suočio s zlostavljačima sina pa zaradio prijavu

ilustracija

Dvojica učenika Osnovne škole Jure Kaštelana u Zagrebu već mjesecima teroriziraju ostale učenike i očito im nitko ne može stati na kraj.

Situacija je kulminirala kada je otac jednog od učenika koji trpi svakodnevno nasilje odlučio uzeti stvar u svoje ruke, te je navodno napao nasilne učenike, zbog čega je i prijavljen policiji.

“Zlostavljanje mog djeteta traje već više od godine dana. Riječ je o dvojici učenika, mlađem i starijem, koji maltretiraju cijelu školu. Mom sinu pokušali su upaljačem zapaliti kosu. Više su mu puta podmetnuli nogu na stepenicama, pa je pao i zaradio hematome. Tuku ga, pljuskaju i muče svakog dana. To je sustavno zlostavljanje. Više puta sam odlazio razredniku, bio sam i kod pedagoga, molio sam ih da se taj slučaj riješi. No, ništa se nije dogodilo. Tražio sam da mi omoguće sastanak s roditeljima te djece, kako bismo mi roditelji vidjeli što možemo poduzeti, no u školi su mi rekli da to nije moguće, jer je praksa da škola rješava takve situacije pojedinačno sa svakim roditeljom”, rekao je za 100posto otac maltretiranog djeteta, inače odličnog učenika, koji se svakodnevno vraćao iz škole u suzama.

Nakon što je optužen da je napao nasilnike, otac je za 100posto objasnio što se dogodilo.

“Pokušali su pobjeći kada su me vidjeli i ja sam ih primio za jakne. Samo sam jednom od njih strgnuo kapu s glave i bacio ju. Nisam ih udario. Pitao sam zašto maltretiraju moje dijete. Priznali su mi da su ga pokušali paliti upaljačem, rekli su da je to bilo bezazleno, da su mu samo malo zapalili dlačice na vratu. I to je sve što se dogodilo”, kaže otac koji je potvrdio da je zbog tog incidenta bio i na obavijesnom razgovoru u policiji.

Navodno je škola početkom studenog donijela odluku da se nasilni dvojac udalji sa nastave, odnosno, da ih se premjesti u neku drugu školu, ali niti jedna škola ne želi primiti problematične učenike.


Komentari