DRAMA U ZAGREBAČKOJ KULTURI Stopiran izbor nove ravnateljice KUC-a Travno! Plagirala je program?

Kulturni Centar Travno (Foto: KUC Travno)

Iako je danas trebala biti formalno izabrana za ravnateljicu Kulturnog centra Travno, došlo je do obrata u izboru Maje Gladović za tu funkciju, doznaje Večernji list. Naime, inauguracija je zasad stopirana.

Službeni razlog još je uvijek nepoznanica, no prema pisanju Večernjeg, plagiranje plana za razvoj spomenutog Centra mogao bi biti uzrok toga. Za kopiranje ju je optužio aktualni ravnatelj Josip Forjan.

Forjanov program prije četiri godine i ono što je Gladović predložila u svojoj kandidaturi u 2022. usporedio je i Večernji te su došli do saznanja da su rečenice pa i cijela poglavlja identična na 27 mjesta.

Inače, Galdović je bivša zaposlenica Zagrebačkog kazališta mladih te se na stranicama navodi da ima desetogodišnje iskustvo. Forjan tvrdi da je predsjednik Upravnog vijeća KUC-a Travno Danijel Ljuboja (Možemo) pogurao Gladović prema vodećoj poziciji.

Ipak, ovog se jutra dogodio obrat te je upravo Ljuboja zatražio povlačenje točke o njezinom imenovanju predložio da se na dnevni red 11. sjednice donese nova točka, kojom će Forjna postati vršitelj dužnosti ravnatelja. Službeni razlog ove nagle promjene i dalje je nepoznanica.


Komentari