Drama u samom centru: Oprali se uhićenju, jedan ugrizao policajca pa naudio sam sebi

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke sinoć oko 21 sat izašli su na intervenciju u centru grada gdje su 34-godišnji državljanin Alžira i maloljetni državljanin Libije, obojica tražitelji međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj, u vidno alkoholiziranom stanju narušavali javni red i mir u pothodniku trgovačkog centra.

Koliki su postotak alkohola u krvi imali nije poznato jer osumnjičeni su odbili pristupiti alkotestu. Uz to, obojica se dovode u svezu s počinjenjem više kaznenih djela pa su dovedeni u službene prostorije policije. No, drama tek tu počinje.

Naime, maloljetnik i u službenim prostorijama nastavlja s narušavanjem javnog reda i mira, pruža aktivni otpor, a pokušao je čak i pobjeći iz postaje nakon čega su policijski službenici nad njim uporabili silu, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, javlja PUZ.

U sljedećem trenutku, maloljetnik grize policajca pa ničim izazvan, udarcem razbija staklenu stjenku vrata. Kolima hitne medicinske pomoći prevezen je u Klaićevu bolnicu gdje mu je sanirana posjekotina, a policijskom službeniku pružena je pomoć u KBC Sestre milosrdnice.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, zaključuju iz PUZ-a.


Komentari