DRAMA U PREDVORJU: Čovjek upao u zagrebačko Poglavarstvo, zaštitar ga zaključao

Damir Krajac/Cropix

U zagrebačkom Gradskom poglavarstvu u subotu navečer počela se odvijati prava drama. U predvorju poglavarstva prosvjeduje muškarac. Kako doznaje RTL, radi se o bivšem suradniku Hrvatskog helsinškog odbora Marku Bonifačiću.

Muškarac navodno prosvjeduje jer mu prijete u Hostelu Arena gdje je smješten kao stradalnik zagrebačkog potresa. Od zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića traži da mu pruži sigurnost ili da mu osigura drugi smještaj.

Muškarac je na telefonski poziv RTL-a kratko rekao da mu je prazna baterija na mobitelu i da ne može puno pričati.

Kako smo službeno doznali iz Ureda gradonačelnika, Bonifačić je dragovoljno došao i otišao nakon razgovora sa zamjenikom gradonačelnika. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Gospodin je dragovoljno došao i otišao nakon razgovora sa zamjenikom gradonačelnika i pregleda hitne službe, uz njegov pristanak”.

Tko je Marko Bonifačić?

Marko Bonifačić je od 1986. do 1990. obnašao dužnost javnog pravobranitelja Općine Zelina, Dugog Sela i Općine Trešnjevka, a do 1992. bio je zamjenik gradskog pravobranitelja Grada Zagreba.

U svojoj biografiji navodi kako je od 1991. do 1993. bio branitelj u Domovinskom ratu.

Od 1992. do 1995. bio je član Upravnih odbora više tvrtki, pravni savjetnik te viši stručni savjetnik u Hrvatskom fondu za razvoj i privatizaciju.

Također, od 1008. do 2000. bio je predsjednik Gradskog odbora Liberalne stranke, a od 2000. do 2001. gradski zastupnik u Gradskoj skupštini te predsjednik Skupštinskog odbora za prostorno uređenje i član Skupštinskog odbora za statut. Bonifačić je također bivši pravni savjetnik Hrvatskog helsinškog odbora.

Komentari