Drama u novozagrebačkom kvartu: Gol do pasa tetura ulicom. Policija: ‘Nemojte prilaziti, najvjerojatnije ima zarazu’

Ilustrativna fotografija: Zeljko Puhovski / CROPIX

Jedan je čovjek, oko 13 sati u četvrtak, gol do pasa dezorijentirano teturao Ukrajinskom ulicom u novozagrebačkom naselju Travno, prenosi 24 sata.

Čitateljica 24 sata navodi kako je policija slijedila muškarca s dva vozila te da mu se nisu usudili prići u strahu od kontakta. “Putem razglasa su upozoravali okupljene prolaznike: ‘Nemojte prilaziti ovome gospodinu, najvjerojatnije da ima zarazu‘”, ispričala je čitateljica.

“Sad je na podu i gol do pasa, a policija tjera susjede. Nešto niz ulicu je i majica koju je odbacio. Policija čeka da Hitna dođe po njega, ne znam kako su ga oborili”, navodi ispričala čitateljica te se zapitala i što se radi u trenucima kada policija mora biti u kontaktu s potencijalno zaraženim čovjekom i postoji li neka uputa za postupanje?

Kako neslužbeno doznaju iz 24 sata, policajci su dobili upute o postupanju. “Dezinficijensi, maski i rukavica imaju dovoljno, a svi policajci se mogu obratiti i svom rukovoditelju ako im išta od toga nedostaje”, poručili su iz policije.

Dok iz policije tvrde da su policajci na terenu dovoljno zaštićeno, izvori kažu drugačije: “Bez zaštite smo, ali i bez ikakvih posebnih naputaka. Sve na što se svodi reakcija naših nadređenih jest smanjivanje otvora na zaštitnom šalteru na prijemu u postaji! A istovremeno dovodimo u prostorije postaje ljude među kojima su mnogi u vrlo rizičnim skupinama, neki od njih neprestano izloženi virusu na ulici, moramo biti i u kontaktu s onima koji su ionako bez osnovnih uvjeta da održavaju ikakvu higijenu ili da se štite, a ni mi sami nemamo ni zaštitnih maski, ni rukavica, apsolutno ništa kod postupanja prema takvim ljudima.”

“Mnoge privatne kompanije su napravile vrlo precizne rasporede kako da zaštite svoje ljude i organiziraju posao da se zaraza i mogući kolaps svede na minimum, zabranile kontakte među različitim smjenama i dale precizne naputke, a u policiji, koja bi trebala prva to učiniti, načelnici se ponašaju kao da je sve uobičajeno” žale se službenici iz PU zagrebačke.


Komentari