DRAMA NA ŽITNJAKU: Izgubljena njuška iz dubine zatvorenog šahta lavežom dozivala pomoć, ravnatelj ZOO-a nam je otkrio sve detalje spašavanja

ZOO Zagreb

Na Žitnjaku se tijekom dana odvijala prava drama. Iz dubokog šahta čuo se lajanje psa, koji zvučao krik u pomoć. Šaht je bio zaklopljen, a na prvu je zvučalo kao da je njuška ozlijeđena. Na dojavu prolaznice ravnatelj Zoološkog vrta Damir Skok brzo je sa situacijom upoznao hvatače iz Dumovca kao i vatrogasce.

ZOO Zagreb

“Jedna žena nam je dojavila da je čula da pas laje u šahtu, na što smo mi odmah izašli na teren i javili vatrogascima s kojima se čujemo svakodnevno. Dečki su brzo došli i izvukli kujicu potpuno neozlijeđenu, na svu sreću”, priča nam Skok.

“Ono što smo zasad utvrdili jest da ju nitko nije ubacio u šaht. U blizini se nalazi kanal i vjerojatno je ušla u neku od odvodnih cijevi i hodala naokolo te se izgubila”, dodaje ravnatelj.

ZOO Zagreb

Provjerom čipa pokazalo se da se radi o kujici Zari, no vlasnik se ne javlja, odnosno isključen mu je mobitel.  Ovo nije prvi put da je Zara zalutala. Prije dva mjeseca pronađena je kako luta sama Žitnjakom.  Također, već godinu i pol nije cijepljena protiv bjesnoće.

“Kod nas je trenutno na sigurnom u Dumovcu. U slučaju da vlasnik ne javi, mi ćemo otići na njegovu adresu. Vidjet ćemo, nadamo se da će se javiti”, kaže ravnatelj maksimirskog zvjerinjaka.


Komentari