DRAMA NA ZAGREBAČKOM NEBU: Vojnom helikopteru otpala vrata u letu! (FOTO)

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Istraga je u tijeku, a provodi ju Vojna policija i Glavni vojni zrakoplovni istražitelj.

Tijekom planiranog vježbovnog leta helikoptera HRZ i PZO-a u noćnim uvjetima, u srijedu, 9. ožujka 2016., oko 20:30 sati, na planiranoj ruti između mjesta Rakov potok i Horvati u Zagrebačkoj županiji, iz za sada neutvrđenog razloga, otpala su vrata s helikoptera Mi-171Sh.

U helikopteru je bila peteročlana posada za noćno letenje. Nakon nezgode, vježba je odmah prekinuta, a helikopter se vratio u zračnu bazu na Lučkom. Vrata koja su pala nisu prouzročila nikakvu štetu na zemlji, te su prevezena u bazu.

“Istraga je u tijeku, a provodi ju Vojna policija i Glavni vojni zrakoplovni istražitelj”, poručuju iz MORH-a.

Helikopter Mi-171Sh ruske je proizvodnje, a namijenjen je za izvoz. Koristi se kao spasilački helikopter, može biti naoružan raznovrsnim asortimanom raketa, projektila i topova. Zadatke koje može izvršavati su: napadi, zračna podrška, elektronsko praćenje i snimanje, medicinski ili spasilački. Mi-17 može prevoziti teret, uključujući i dugačke terete koji kroz zadnja vrata izlaze iz gabarita kabine kao i specijalne terete obješene ispod helikoptera. Ovisno o namjeni, u kabini se može prevoziti 24 putnika, 30 vojnika ili 20 ranjenika.

Wikipedia
Wikipedia


Komentari