DRAMA NA TRGU: Čovjek u kolicima htio ući u tramvaj: ‘Alo, alo, čiji je ovo posao?! Jeste spustili rampu…?’

Foto: Zagreb.info

U ponedjeljak oko 10:45 na Trgu bana Josipa Jelačića dogodio se incident gdje je čovjek u invalidskim kolicima pokušavao ući u tramvaj na Trgu, ali nije mogao. Pokušao je uvjeriti vozačicu tramvaja da mu spusti invalidsku rampu, ali to nije učinila.

“Alo, alo, čiji je ovo posao?! Jeste spustili rampu…?”, govorio je čovjek u invalidskim kolicima vozačici tramvaja i još jednom djelatniku ZET-a na ulazu u tramvaj. Inače, obveza je vozača ZET-a, ako ne stvar pristojnosti, da putniku u invalidskim kolicima spusti rampu na ulazu kako bi mogao ući.

Sve što vozač tramvaja treba je povući ručicu kojom se rampa otvara i spušta na pod. Međutim, u ovom slučaju, iz nekog razloga, pomoć vozača, ali i još jednog djelatnika ZET-a je izostala, a ostali su putnici morali uzeti stvari u svoje ruke.

“Evo, ovdje je rampa, samo ručicu potegneš”, objašnjavao je muškarac u kolicima putnicima koji su u prvi mah mislili da je za spuštanje rampe potreban poseban ključ ili alat koji ima samo vozač. O cijelom se događaju oglasio i ZET.

“Izražavamo žaljenje i upućujemo ispriku zbog situacije koja nas je neugodno iznenadila. Zagrebački električni tramvaj njeguje korektnu suradnju s najosjetljivijim korisničkim skupinama, odnosno osobama s invaliditetom. Upoznati smo s događajem jer nam se telefonskim putem naš sugrađanin i izravno obratio te smo žurno pokrenuli interni postupak kojim se utvrđuju okolnosti, a shodno tome poduzimaju i odgovarajuće mjere. Prometno osoblje koristi svu opremu na vozilima, a svakodnevno se pruža asistencija i putnicima koji za ulazak koriste rampe te ćemo aktivirati raspoložive mehanizme kako se slične situacije ne bi ponovile”, odgovorili su za Jutarnji.

Komentari