DRAMA NA GOLJAKU SE NASTAVLJA: Djelatnica koja je tukla djecu na godišnjem odmoru

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
 Dijana Sajko objavila je potresnu priču sa zagrebačke dječje bolnice Goljak.

Uzrujana majka s javnosti je podijelila priču o udaranju djeteta s posebnim potrebama na zagrebačkom Goljaku, a nakon što je potresno svjedočanstvo objavila na društvenim mrežama, cijela priča dobila je i svoj nastavak. Nedugo nakon objave mame Dijane, poslali smo upit Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i mortoričkim smetnjama Goljak, a odgovor je stigao s adrese ravnateljice bolnice, Katarine Bošnjak – Nađ.

“Poštovana,

jako mi je žao, jako sam nestretna zbog ovog nemilog događaja.
Čim sam jutros dobila mail od gospođe Dijane Bole odmah sam zatražila sastanak s djelatnicima koji su u to vrijeme jučer radili, s glavnom sestrom i voditeljem odjela, s glavnom sestrom Bolnice, obavijestila sam pomoćnicu za kvalitetu, nazvala mamu Bole, ona će danas poslije posla doći k meni na razgovor, da sve čujem iz prve ruke. Budite sigurni da ću poduzeti sve korake da ovakvo ponašanje najstrože sankcioniram.
 
U ove dvije godine od kada sam ravnatelj uvijek sam roditeljima na raspolaganju za razgovor, za pritužbe i pohvale. Jako mi je žao da se mama nije obratila odmah doktorici Fruk koja je radila vrata do nje, da joj nije rekla na pregledu što se dogodilo, da se nije javila ni meni kao ravnatelju da mi kaže što je vidjela. Odmah bismo u istom momentu poduzeli korake. Ali i ovako ću se potruditi da razjasnimo sve okolnosti i sankcioniramo ovakvo ponašanje.”
Nedugo nakon toga Bošnjak Nađ kazala je da je odmah, pročitavši prijavu jučer ujutro, pozvala djelatnike da se očituju, to očekuje i pismeno, te će temeljem toga povjerenstvo donijeti odluku o mogućim sankcijama. Prema pisanju medija, djelatnica koja je pod sumnjom za zlostavljanje djece, trenutno se nalazi na godišnjem odmoru, piše HRT.

“Mama Sajko bila je kod mene jučer poslijepodne i pitala sam je zašto nije odmah ušla k doktorici i sve prijavila. Sad joj je, kaže, žao zbog svega, jer inače je prezadovoljna tretmanom koji njeno dijete ima kod nas. No ljaga će na nama ostati, pokažu li se njeni navodi točni ili ne.”,  potreseno je ispričala ravnateljica bolnice.

>>>DIJELITE PRIČU O STRAVI NA GOLJAKU: ‘Bolesno dijete djelatnica je tukla, bacala i šutala kolica’ (FOTO)


Komentari