‘Drago mi je da je prepoznata Ninina strast prema pjesmi i muzikalnosti’ Majka djevojčice sa sindromom Down zahvalna što joj je kći primljena u zbor

Foto: Generacija.hr

Uoči jutarnje mise u župnoj crkvi u Jalševcu Nartskom u općini Rugvica, dvadesetak djevojčica iz Dječjeg plesno-pjevačkog zbora ‘Arija’, ove je nedjelje pjevalo pred vjernicima. Djevojčice su otpjevale dvije pjesme, a posebnost ovog zbora jest to što u njemu mogu pjevati i nastupati i djeca s teškoćama. Nova članica zbora je malena zagrepčanka Nina (5) koja ima Downov sindrom. Za Generacija.hr, njena majka Kristina Kovač-Mihaljčević govorila je o tome kako je prošao Ninin prvi nastup, jesu li je druga djeca dobro prihvatila i kako je Nina zadovoljna sa zborom.

Zbor je osnovan u njihovom kvartu prije nekoliko mjeseci pa se majka odlučila javiti da vidi hoće li primiti njenu kćer unatoč bolesti. “Kako su imali upoznavanje i upise, poslala sam voditeljici poruku. Dosad nisam mogla naći nekoga tko bi uzeo Ninu u zbor. Čim sam joj poslala poruku, ona mi je odmah uzvratila da sutra dođemo. Jako mi je bilo lijepo kada je rekla da kod njih nema razlike među djecom. Sretna sam jer su je i djeca iz zbora odlično prihvatila. Jako smo zadovoljni”, prepričala je Kristina.

Foto: Generacija.hr

Prvog nastupa majka se u početku bojala jer nije znala kako će se Nina ponašati pa kaže: “Nisam znala hoće li biti mirna ili će htjeti trčkarati okolo, no bila je super! Sve je pratila i nije bilo nikakvih problema. Voditeljica Lamia je stvarno divna, kao i njezina majka Daliborka koja je inače pedagog i koju sam također imala prilike upoznati.”

Sviđa joj se što voditeljica ne radi razliku između djece, a istaknula je: “Drago mi je da je prepoznala Nininu strast prema pjesmi i muzikalnosti koju, kako kaže, ‘treba gurati dalje’ jer je Nina zaista muzikalna te prati, sudjeluje i upija plesne korake zajedno s njima.”

Komentari