Dr. Pavo Kostopeč uoči sutrašnjih izbora u HDZ-u: Naši rezultati dugi niz godina nisu razmjerni našoj snazi

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dr. Pavo Kostopeč, kandidat za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, uputio je završnu riječ članicama i članovima zagrebačkog HDZ-a povodom sutrašnjih unutarstranačkih izbora.
Obraćanje prenosimo u cijelosti:

“Obraćam se Tebi draga stranačka prijateljice i prijatelju, obraćam se Tebi koji si ne samo stvarao i doprinosio našem zagrebačkom HDZ-u i Gradu Zagrebu, nego si vlastitim odricanjima stvarao i Lijepu našu. Obraćam se Tebi koji brižno čuvaš svoj Zagreb i Hrvatsku, svakodnevno žrtvujući sebe za nju i za bolju budućnost koju silno želiš svojoj djeci.

Naš zagrebački HDZ ima 18 559 članica i članova i ne postoji niti jedna druga organizacija ili društvena skupina koja je toliko snažna i potentna i toliko dobra želi svom Zagrebu i svojoj domovini Hrvatskoj. Dugi niz godina naši rezultati, a posebno realizirani politički utjecaj nije razmjeran našoj snazi. Mi, članovi, uvijek smo dali sve od sebe, i onda kada nas konačni ishodi nisu mazili. Percepcija zagrebačke javnosti, pogotovo one nama nesklone, nije uvijek odgovarala našoj stvarnosti i svim našim naporima. Nerijetko su nas i prozivali, čak i etiketirali za procese i događaje za koje mi „obični“ članovi, nismo imali nikakvu odgovornost, još manje utjecaja.

Punih 10 godina dijelim s našim članicama i članovima svaki pojedini dan, dijelimo zajednička očekivanja, zajedničke trenutke sreće, zajednička razočaranja. U svim našim zajedničkim aktivnostima i druženjima upoznao sam puno vrijednih ljudi, istinskih domoljuba, stekao brojne prijatelje i partnere. Naši napori su dugogodišnji i intenzivni, nerijetko i uz mnoga samoodricanja, često i uskraćujući sebe od svojih najdražih, zajednički vjerujući da samo ako nas dovoljno bude koračalo istom stazom i zagrebački HDZ će zakoračiti stazom pobjede. Naš pristup nije bio strukturalan, već pojedinačan, jednak prema svakoj našoj članici i članu.

Nakon godina zajedničkih nastojanja, sada smo tu drage članice i članovi zagrebačkog HDZ-a, sada je tu naš tim kandidata za vodstvo zagrebačkog HDZ-a, ali i stotine drugih vrijednih članica i članova svakodnevno aktivnih u nastojanjima za iskorakom naše stranke u Zagrebu.
Vaš sam kandidat za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, a kandidati za potpredsjednike su Helena Melovnik Zrinjski, Josip Komšo, Davor Laura i Ninoslav Vranješ. Vodim naš tim kandidata kao prvi među jednakima i jednakovrijednima i podrška meni, bez da ne podržite sve potpredsjednike bila bi deficitarna, jednako kao i da podržite njih bez da podržite mene. Pažljivo smo izbalansiran tim, dokazano uspješan u političkim aktivnostima kao i humanitarnim i drugim društvenim akcijama. Jednako kao i sve ove godine među vama, mi i danas predstavljamo vas, „obične“ članove i vaši smo kandidati. Jednako ćemo vas predstavljati i nakon izborne pobjede i biti jednako „obični“ i jednako dostupni, jednako među vama.

Dijelimo isti san draga stranačka prijateljice i prijatelju, želimo pokrenuti pozitivne procese u glavnom gradu svih Hrvata. Na vrijednostima Domovinskog rata i svakoj pojedinoj žrtvi ugrađenoj u našu slobodu, njegujući sve naše tradicionalne vrijednosti, čuvajući pravo svakog pojedinca na vlastiti izbor, uvažavajući svaku različitost, želimo naš Zagreb učiniti modernom europskom metropolom.

I došao je taj dan, Tvoj dan, naš dan, draga stranačka prijateljice i prijatelju.

Budimo svjesni važnosti i odgovornosti trenutka, ali i vlastitih mogućnosti.

Budimo hrabri, slušajmo sebe i izrazimo svoj stav.

Budimo ustrajni u zajedništvu svih članica i članova.

Budimo odlučni i čvrsti u želji za promjenom i iskorakom.

Draga članice i članu zagrebačkog HDZ-a, izađi sutra na naše izbore, izađi i biraj promjenu.

Ti odlučuješ!”.


Komentari