Dr. Boro Nogalo u strahu: ‘Svaki put provjeravam auto da mi ne bi smjestili neku drogu’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, dr. Boro Nogalo, nakon afere s nadriliječništvom tvrdi da mu iz Grada uporno žele smjestiti, piše 24 sata.

“Žele mi namjestiti svakakve afere pa su tako počeli i nadriliječništvom, što je inspekcija pokazala da je glupost. Čekam kad će me optužiti za prostituciju, pedofiliju pa možda čak i za drogu. Svaki put provjeravam svoj auto kako mi ne bi namjestili neku drogu”, rekao je Nogalo.

Ponavlja kako je cijela priča oko njegove smjene apsurdna. “Jedina je mjerodavna inspekcija Ministarstva zdravstva i HZZO-a. Ako oni kažu da je sve u redu, zašto takav mjerodavan dokument ne izlazi u javnost. Drago mi je što taj zapisnik opovrgava nevjerojatne optužbe koje mi se stavljaju na teret i nije mi jasno, ili mi je zapravo sve jasno, da se taj zapisnik toliko dugo čuva i ne iznosi u javnosti. Mora postojati dublja stvar zbog tog skrivanja zapisnika. Postavlja se pitanje je li to projekt bolnice u Blatu jer u Povjerenstvu za tu bolnicu su i profesorica Ana Stavljenić Rukavina i ministar Kujundžić”, kaže Nogalo.

Pita se kome odgovara situacija da se jedna mala uspješna bolnica devastira. “Dok sam bio ravnatelj, preko raznih posrednika nudile su se razne konzultantske firme, ali i građevinske koje su bile zainteresirane za rad s našom bolnicom, među njima je bila i konzultantska firma Ane Stavljenić Rukavine, bliske suradnice gradonačelnika Bandića. Svima sam napomenuo da tražim najvišu razinu kompetencija i tako ih redom odbijao. Želio sam najbolje za bolnicu jer smo se jako namučili oko dobivanja projekata”, rekao je dr. Nogalo.

Najnovije optužbe protiv Nogala iznijela je upravo prof. Ana Stavljenić Rukavina kazavši kako je 2019. godinu Srebrnjak završio s minusom od 15-ak milijuna kuna te da mu je Ministarstvo odbilo financirati specijalizaciju za 21 stručnjaka za rad u budućem translacijskom centru. Nogalo uzvraća da je baš to pokazatelj kako se radi u Hrvatskoj, gdje se politika ne brine o općem dobru.

“Bilanca svake institucije, tvrtke i obrta je uvijek koliko potražujete, a koliko dugujete. Mi potražujemo sedam ili osam milijuna kuna više nego što dugujemo. Vrlo jednostavno. Istina da nam ministarstvo ne da dozvole za nove specijalizante, očito im nije bitno da razvijamo nove stručnjake”, pojasnio je dr. Nogalo.

Komentari