DOZNAJEMO: Ravnatelj Klaićeve otkriva kako je brutalno pretučena djevojčica, evo koji testovi slijede

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Djevojčica (2,5) koja je u srijedu poslijepodne u izrazito kritičnom stanju zaprimljena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj i dalje je životno ugrožena.

“I dalje je vrlo kritično. Slijede dodatni dijagnostički testovi koji će ukazati na stanje vitalnih funkcija i objektivizirati stupanj oštećenih moždanih struktura”, rekao nam je ravnatelj bolnice Goran Roić.

Podsjetimo, policija je u petak otkrila kako su “roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu”.

Otac (27) i majka (24) su uhićeni i ispitani, a ako dijete ne preživi teretit će ih se za teško ubojstvo. Određen im je jednomjesečni pritvor, a prije toga su oboje bili ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Otac je već bio prijavljivan za obiteljsko nasilje prema majci i supruzi, a curica je do studenog prošle godine bila smještena u udomiteljskoj obitelji. Nakon povratka u biološku obitelj bili su pod nadzorom centra za socijalnu skrb. Zbog ovog nezapamćenog slučaja u subotu je smijenjen Branko Medunić, šef Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška.

Komentari