DOZNAJEMO Mladen Bušić nakon Cibone odlazi i s čela Svetog Duha, evo tko ga nasljeđuje

Foto: Screenshot YT

Na mjesto ravnateljice Kliničke bolnice „Sveti Duh“, 21. prosinca imenovana je voditeljica biokemijskog laboratorija prof.dr.sc. Ana-Maria Šimundić.

Na natječaj su pristigle tri prijave. Uz novu ravnateljicu, prijavio se dosadašnji šef Svetog Duha, prof.dr.sc. Mladen Bušić, poznat kao Bandićev čovjek, a nedavno je odstupio s mjesta predsjednika Cibone. Prijavu je predao i prof.dr.sc. Dragan Jurčić, pročelnik tamošnje gastroenterologije.

“Svo troje kandidata ispunjava sve uvjete”, stoji i u odluci Upravnog vijeća kojim predsjeda prof.dr.sc. Darko Kaštelan, a dr. Šimundić je odabrana zbog najkvalitetnijeg plana i programa razvoja ove bolnice. Mandat joj počinje od 4. siječnja 2022., a trajat će do 4. siječnja 2026. godine.

Dr. Šimundić se može pohvaliti činjenicom da je jedna od 47 hrvatskih znanstvenika koji se nalaze među dva posto najcitiranijih svjetskih znanstvenika u pojedinim granama znanosti, prema studiji sa Sveučilišta Stanford (SAD). Buduća ravnateljica se tako našla među 160 000 najcitiranijih svjetskih znanstvenika. No, iako je po broju znanstvenih radova iz područja biomedicine i zdravstva na samom vrhu liste znanstvenika u Hrvatskoj, široj javnosti je gotovo nepoznata.


Komentari