DOŽIVJELA ŠOK U BOLNICI DUBRAVA: ‘Uvode e-karton, a ni e-uputnice još ne funkcioniraju’

Wikimedia

U dugo najavljivanu informatizaciju bolnica uloženo je 3,6 milijuna kuna.

“Uvode e-karton, a ni e-uputnice još ne funkcioniraju”, komentirala je nezadovoljna pacijentica za Večernji list. Naime, imala je vrlo neugodno iskustvo s bolničkom administracijom u KB-u Dubrava.

‘Ma dajte molim vas!’

Došla je u bolnicu uz elektroničku uputnicu i tu su se pojavili problemi. Naime, zatražili su je da tu istu uputnicu naknadno isprinta i donese jer je, kako kaže, oni ne mogu isprintati u formatu A5, već samo u formatu A4.

“Ma dajte molim vas, čemu printanje? Izgubila sam vremena odlazeći k svojoj doktorici po uputnicu i nanovo u Dubravu dostaviti je”, bila je bijesna 44-godišnja Zagrepčanka.

Uloženi su milijuni

U dugo najavljivanu informatizaciju bolnica uloženo je 3,6 milijuna kuna. U ljeto prošle godine najavljivalo se da će do kraja godine komuniciranje putem papirnih dokumenata između primarnog zdravstva i bolnica biti prošlost, piše Večernji. No, očigledno se to i nije baš realiziralo.

“Za naplatu je bitan elektronički broj na uputnici pa ne vidim zašto bi se uputnica morala printati ako je vide. E-uputnica je davno trebala biti primijenjena, ali nije. Da se moji pacijenti ne bi vraćali i gubili vrijeme i živce, odmah im dam i papirnate uputnice“, misli obiteljska liječnica dr. Ines Balint.

Tako će i ostati

Večernji prenosi da su iz HZZO-a poručili da u opticaju i dalje nažalost moraju biti papirnate uputnice.

>>>NAPOKON BEZ GUŽVI I DUGIH ČEKANJA: Već danas možete pristupiti portalu za pacijente


Komentari