GRAD NA DJECI ITEKAKO ŠTEDI, ALI NE NA OVOME: Zagreb uskoro dobiva tri nova vodoskoka (FOTO)

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Popularne Bandićeve fontane su pri završetku i uskoro će ih biti čak pet.

Tri godine nakon što su završile prve dvije, u Zagrebu su radovi na nove tri fontane u punom jeku i pri završetku. U tjednu kad ističe rok od 150 dana za završetak izgradnje druge faze fontana na HBZ većina radova je završena, a već se mogu vidjeti i fontane u pogonu tijekom podešavanja rada. Do završetka radova ostalo je uglavnom uređenje zelenih površnina.

Građane će tri nove fontane ispred zgrade NSK stajati 30 milijuna kuna. Gradonačelnik ne dvoji da hrvatskoj metropoli i jednom od najljepših europskih gradova trebaju ovakvi prostori, dok oporba negoduje.

27.06.2016., Zagreb - U tjednu kad istice rok od 150 dana za zavrsetak izgradnje druge faze fontana na HBZ vecina radova je zavrsena, a vec se mogu vidjeti i fontane u progonu tijekom podesavanja rada. Do zavrsetka radova ostalo je uglavnom uredjenje zelenih povrsnina. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Voditelj projekta Ivica Blažun početkom veljače izjavio je: “Očekujemo da će pet mjeseci biti realni rok i da 1. srpnja, možemo završiti s kompletnim zahvatom”.

Uz izgradnju prijašnjih fontana vezale su se brojne kontroverzije. Ministarstvo gospodarstva tužilo je Grad Zagreb i njegova gradonačelnika Bandića zbog nezakonite gradnje pothodnika i fontana – ministarstvu je bio sporan navodno nezakonito sklopljen ugovor bez provedenog postupka javne nabave. O današnjim radovima na novim trima fontanama građani imaju podijeljena mišljenja.

>>> ZASJALE ZA DAN GRADA ZAGREBA: Fontane kod NSK u spektakularnom ruhu (FOTO)

>>> FONTANE ISPRED NSK OBOJANE U NARANČASTO: Razlog je plemenit, evo o čemu se radi


Komentari