Dosta vam je gužvi? Evo kada će biti gotov remetinečki rotor

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Remetinečki rotor čija gradnja uzrokuje velike gužve na tom dijelu grada trebao bi biti spreman za promet već početkom siječnja, kako doznaje Dnevnik.hr..

Sjeverni krak tunela ispod rotora u smjeru Avenije Dubrovnik-Lučko je gotov i postavlja se još samo rasvjeta, a južni krak još treba jedan sloj asfalta i rasvjetu pa će i on biti gotov.

9. siječnja nam istječe rok prema ugovoru i dotad bi trebali radovi biti gotovi, odnosno svi radovi koje je moguće izvesti prije puštanja prometa u rotor”, rekao je za Dnevnik.hr Zoran Poljak, glavni inženjer gradilišta iz tvrtke Kamgrad.

Poljak znao reći kad će točno rotor biti pušten u promet, jer kaže, to ne ovisi o njima. “Sve ovisi o komisiji za tehnički pregled. Koliko treba da se napravi tehnički pregled, tjedan, dva”, tvrdi.

Dodao je da se nakon puštanja rotora u promet mogu još dovršavati i neki dijelovi tramvajske pruge koji su trenutno odsječeni preusmjeravanjem prometnica preko njih. “Još nije definiran rok za to, ali će možda trebati još mjesec, dva dok se tramvaj osposobi”, kaže Poljak.


Tunel je u završnoj fazi te bi uskoro trebao biti gotov. “Sjeverna strana je kompletno gotova i sjeverna cijev tunela je gotova, odnosno postavljen je asfalt. Južna cijev će biti gotova slijedeći petak. Znači u tunelu se još treba napraviti rasvjeta”, pojasnio je glavni inženjer gradilišta.

Iako je Poljak potvrdio da će radovi biti gotovi do 9. siječnja, planiraju ih završiti možda i prije.”Planiramo radove asfaltiranja završiti i do Božića”, rekao nam je, što će sigurno obradovati i mnoge vozače koji se nadaju što skorijoj normalizaciji prometa.

Komentari

loading...
-->