Dosta im je čelnice: Hitnjaci pisali ministru Berošu, traže smjenu Maje Grbe Bujević

Screenshot: Trend TV

Nakon prosvjednog petominutnog puštanja sirena u veljači, pa zatim i prosvjeda na Markovom trgu tijekom kojih su tražili beneficirani radni staž u travnju, djelatnici hitne medicinske službe u petak su pisali ministru zdravstva, Viliju Berošu, u kojem traže smjenu ravnateljice Hrvatskog zavoda hitne medicine Maje Grbe-Bujević.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani ministre!

Obraćamo Vam se sa zahtjevom za izvanrednim razrješenjem dužnosti ravnateljice HZHM- Maja Grba-Bujević.
Naime ravnateljica godinama sustavno zanemaruje potrebe pacijenata, građana, djelatnika HMS, ali i Vlade. U 11 godina koliko postoji Zavod za hitnu medicinu nije doprinijela razvoju HMS. Svojim postupcima, izjavama, manipuliranjem, lažima i obmanama šteti ugledu nas djelatnika HMS, ali i Vas kao Ministra zdravstva. Vrijeđa Vašu i našu inteligenciju i obmanjuje javnost. A ono sto je krajnje nedopustivo je da svojim djelovanjem odnosno nedjelovanjem ugrožava živote svakog građanina ove države.

Obzirom na Vaš poziv na sastanak nakon prosvjeda moram reći da smo Vam zahvalni na pruženoj prilici, na sastanak smo došli u dobroj vjeri, s time da nismo znali da će gđa Grba Bujević biti na sastanku. Nade smo polagali u Vas, ministra, liječnika ali prije svega čovjeka. Nakon Vašeg odlaska sa sastanka gđa je pokazala opet i iznova lice koje je nama već jako dobro poznato i znali smo da neće biti uspjeha u razgovorima i pregovorima. Pitali ste nas na sastanku da li smo se obratili svom krovnom zavodu odgovor je nažalost da nemamo kome.
Inzistiramo da daljnje pregovore oko zakona o HMS dogovaramo isključivo sa Vama
Ponukani smo današnjim govorom saborske zastupnice (ne mogu je više nazvati ravnateljicom) zatražiti smjenu iste.
Moram napomenuti da je naš prosvjed kulminacija višegodišnjeg nezadovoljstva i da je to bio jedini način da dođemo do Vas i da nas čujete. Ne libimo se organizirati novi u svrhu smjene gđe Grba-Bujević i gotovo smo sigurni da će odaziv biti puno veći”, poptisali su djelatnici hitne u očekivanju žurnog odgovora.

Podsjetimo, djelatnici Hitne medicinske službe, jedina su hitna služba koja nema benificirani radni staž (a kojeg također imaju i operni pjevači, balerine i mnogi drugi), iako su više puta obrazložili kako je riječ o poslu koji se ne može odrađivati u starijoj životnoj dobi. Stoga i traže odlazak u mirovinu s 55 godina, a sa čelnicom svojega zavoda već su otprije nezadovoljni.

“Krovni zavod na čelu s Majom Grbom nije uopće suradljiv. Koliko god to bilo po medijima, nje nema nigdje, gdje god je tražiti, ne možete je dobiti”, upozorio je nezadovoljno Samuel Jelušić u veljači u razgovoru za Zagreb.info.

Grba -Bujević, baš kao i ministar zdravstva, Vili Beroš, naposljetku su izjavili da podržavaju povratak beneficiranog radnog staža, ali uz izradu elaborata na radnim mjestima koji s jedne strane, navode prosvjednici, trajati će predugo, a moguće je i da se zagube ili da ne postignu nikakav učinak, ali i za koji su izjavili da ih je Grba-Bujević već mogla i sama pokrenuti.


Komentari