Došla na sud u Zagrebu: Vanessu je naša tajna služba proglasila opasnom za javni poredak

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U četvrtak na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nije počelo suđenje američkoj državljanki Vanessi Raney (41).

Sutkinja Jasna Rendulić Zoretić odredila je da se nad njom provede psihijatrijsko vještačenje kako bi se ustanovilo je li bila ubrojiva.Nakon nalaza psihijatara, postupak bi i trebao početi svjedočenjem oštećene, piše Jutarnji.

Još 13. lipnja navela je kako će se braniti šutnjom dok se 19 stranica spisa ne prevede. Neće se ni izjašnjavati o krivnji.

Vanessa Raney prije dvije godine je upisala kolegij Jezične vježbe na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a od samog starta nije sve išlo kako treba.

Opasna za državu

Protiv Vanesse su navodno bile podnesene prijave zbog teroriziranja nekolicine studenata i profesora na fakultetu, a ponajviše lektorice Croaticuma – centra za hrvatski jezik pri Filozofskom fakultetu, koju je zadnju godinu terorizirala vulgarnim porukama i pornografskim slikama, zbog čega joj je dekan zabranio ulaz na fakultet. U Hrvatskoj je navodno boravila ilegalno, a mediji su isticali i da ju je SOA proglasila opasnom za javni poredak.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo nedavno je pokrenulo istragu protiv Raney koju sumnjiče za pokušaj teškog ubojstva policajca kojega je u službenom automobilu više puta ubola i razrezala nožem. Za njom je bila raspisana tjeralica i policija je dobila dobili su dojavu da je u jednom kampu na području Baranje. Kada su je locirali i pokušali privesti, iz torbice je izvadila džepni nožić pa porezala jednog policajca i ubola ga njime u vrat.

Sada je u pritvoru

U četvrtak je Raney bila u sudnici u pratnji pravosudnog policajca i policajke, mirno pratila raspravu nakon čega je vraćena u pritvor istražnog zatvora u Remetincu. Rasprava će biti nastvaljena nakon što dođe nalaz psihijatrijskog vještaka.

>>>Vanessa Raney na sudu se odbila izjasniti o krivici

>>>Nožem teško ozlijedila policajca i uhodila profesoricu: Opasna Vanessa Raney konačno završila u Remetincu

Komentari

Komentari

loading...