DORH-u PREKIPJELO! ’Tendeciozno i promašeno je tako gledati na tajming uhićenja’, ’bocnuli’ i Tomaševića

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Tendecioznim i promašenim nazvalo je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) sve kritike i optužbe vezane za uhićenja u Zagrebu nakon smrti dugogodišnjeg gradonačelnika, ali i subjekta istrage, Milana Bandića.

Kako javlja N1, govore kako se mjere prisluškivanja koriste uz nalog suda i zakonske rokove te da ih uvijek pokušavaju koristiti što je dulje moguće jer tako nerijetko dobiju dodatne informacije. Shodno tome, tvrde, trenutak uhićenja ovisi o taktici, ali i količini prikupljenih dokaza.

Govore i kako USKOK, Zagreb i bivšeg gradonačelnika istražuje od 2013. godine, a podsjećaju da su ga u tom periodu dvaput pritvorili pa čak i optužili, a do sada uključili i 80 drugih osoba.

Poruka vladajućima

Naposljetku, kritiziraju i izjave gradonačelnika koji govore kako očekuju daljnja uhićenja. U tom slučaju navode kako se njihove akcije kreću samo na temelju činjenica i dokaza, a novim čelnicima poručuju da ne čekaju da im se pokuca na vrata nego da prijave sumnje o eventualnim kaznenim djelima ako ih ima, sada kada imaju pristup arhivama i dokumentaciji pa im na taj način pomognu i ubrzaju rad tužiteljstva.


Komentari