DOPUNSKO UGROŽENIMA I POMOĆ BLOKIRANIMA? Pred Gradskom skupštinom dva nova prijedloga

Koliko bi se točno trebalo izdvojiti iz proračuna za nove dvije ideje još uvijek nije poznato jer su u tijeku izračuni.

Za gradske zastupnike u kolovozu neće biti odmora jer će morati u skupštinske klupe. Morat će donijet odluku o prijedlogu dviju novih odluka koje bi se trebale financirati iz gradskog proračuna.

Glavni inicijator je gradonačelnik Milan Bandić koji uoči parlamentarnih izbora planira pokrenuti dvije “populističke” mjere, onu kojom se proračunskim novcem planira pomoći blokiranim građanima, kao i onu kojom Bandić planira financirati dopunsko osiguranje umirovljenicima, ali i onima koji primaju minimalnu plaću.

Koliko bi se točno trebalo izdvojiti iz proračuna za nove dvije ideje još uvijek nije poznato jer su u tijeku izračuni, piše Večernji.hr.

Sudeći po prvoj najavi, Bandić se nije odlučio financirati dopunsko osiguranje samo za 12.217 umirovljenika koji su ostvarivali besplatnu policu dopunskog osiguranja, a onda u veljači ove godine ostali bez nje, jer ujedno primaju pomoć od Grada Zagreba u iznosima od 200 do 400 kuna, nego čini se svim umirovljenicima s niskim primanjima.

Tom bi najavljenom tezom “besplatnu” povlasticu tako mogli dobiti oni umirovljenici kojima Grad već financira i besplatan prijevoz ZET-a, a možda toj kategoriji Bandić pridoda i nezaposlene Zagrepčane kako bi tako povećao broj korisnika.

Odluči li se Bandić dopunsko plaćati samo onima koji su to pravo imali pa izgubili zbog neznatnog prekoračenja cenzusa, iz proračuna Grada izdvojit će se 855 tisuća kuna.


Komentari