Donosimo vam tri ideje kako provesti genijalnu subotu bez da izađete iz stana

pixabay

Počela ja kiša, a vama je slobodan vikend. Smrkli ste se kao i vrijeme nad Zagrebom bez ideje kako da provedete subotu.

Kišno vrijeme nije razlog zbog kojeg bi vam trebala propasti subota. Naprotiv, Skandinavci su već odavno upoznati s pojmom ‘Hygge‘. Koncept je baziran na zajedništvu i privrženosti, vremenu bez stresa provedenom s ljudima koje volimo. Vruća čokolada koju ispijate s najboljom prijateljicom ispod mekane dekice ili nova Marvelova serija koju gledate sa slatkim dečkom (ili bez njega) u toplini svoga doma, dok vani pada kiša. Ne zvuči loše, zar ne?

Danas je jedan od tih dana, a mi vam donosimo par ideja koje možete iskoristiti za večerašnje druženje u toplini svoga doma.

1.Ženski pidžama party

Nema druženja, do ženskog druženja. A svako takvo druženje zahtjeva jednu poštenu dozu čokolade. Bio u pitanju čokoladni liker, vruća čokolada s rumom ili palačinke natopljene umakom od vina i višanja – bez slatkog ne možete početi.


Neka svaka donese neku sitnicu, a vi se pobrinite za topli ugođaj uz mirisne svijeće i diskretno svjetlo. Još vam samo ostaje odabrati što ćete gledati! Klasik poput Sex i grada uvijek prolazi, ali postoje i druge odlične serije poput ‘The Carrie diaries‘, ‘Secret Diary of a Call Girl‘, ‘Gossip Girl‘, ‘Girls‘, ‘Crazy Ex-Girlfriend‘, ‘Divorce‘…

Ako ste ipak za film, možda vam se svidi ‘Coco Before Chanel‘, ‘Blue Valentine‘, ‘How to be single‘, ‘The break-up‘ ili legendarni ljubavni klasik ‘The Way We Were‘.

Za kraj samo nabacite trač partiju i uživati u ugodnoj večeri uz svoje djevojke.

2. Romantična večer uz super-junake

Viđate se s preslatkim dečkom iz susjedstva. Zabavan je i simpatičan, ali zagušljivi kafići i glasna glazba mogu biti ubojice strasti. I dok ste u kinu već sve odgledali, kišni dan je pravi trenutak da u toploj atmosferi pogledate sve one serije i filmove za koje do sada niste imali vremena, ali i da se bolje upoznate.

Od novih Marvelovih serija preporučujemo ‘Daredevila‘, ‘Jessicu Jones‘, ‘Luke Cagea‘ i ‘Iron Fist‘. A ako ste slučajno zaobišli ‘Stranger Things‘, sada je pravi trenutak za nadoknadu.

Ne zaboravite bocu vina, sir ili čokoladu i doživite vrhunac ‘Hyggea’.

3.Ugodni razgovori sa sobom

Došao je taj slobodan vikend koji po običaju mora biti pun kava, piva, dogovora. Ipak, teško je uz posao imati i kvalitetan privatan život te ga stoga silom gurate u svaki svoj slobodni termin.

Ono što tada zaboravljamo je da naše tijelo i um trebaju odmor. Uzmite ovaj dan samo za sebe. Ne trebate trčati po gradu s mobitelom u jednoj ruci, a kišobranom u drugoj.

Napravite čaj od konoplje, kamilice ili metvice. Uzmite onu knjigu koja vam mjesecima stoji iznad kreveta uz lagane zvuke klasične glazbe. Omotani u najmekaniju dekicu doživjet ćete istinsko zadovoljstvo i zavoljeti svaki sljedeći kišni vikend.

Komentari