Dominik Etlinger oštro osudio Gradonačelnika: ‘Ovo je još jedna tužna etapa u priči o Sveticama’

FOTO: Facebook/ Dominik Etlinger

Gradonačelnik Grada Zagreba poslao je u proceduru izmjenu Zaključka o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu Sportsko-rekreacijski centar Svetice.

Kandidat za predsjednika SDP-a Zagreba Dominik Etlinger objavio je kako na Sveticama više ne postoji javni interes. Po tom pitanju osvrnuo se na gradonačelnika Milana Bandića te cijeli projekt Sportsko-rekreacijskog centra:

Gradonačelnik Grada Zagreba poslao je u proceduru izmjenu Zaključka o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu Sportsko-rekreacijski centar Svetice.

Prema predloženim izmjenama atletska dvorana više nije dio projekta, te se trgovačkom društvu Svetice sport d.o.o., daje pravo obavljanja poslova vezanih uz izgradnju atletsko-nogometnog centra Svetice, sve dok je većinski vlasnik Hrvatski nogometni savez.

Vrijednost projekta i dalje ostaje 92 milijuna kuna.‘, stoji u priopćenju uz koje su priloženi i dokumenti.

FOTO: Dominik Etlinger
FOTO: Dominik Etlinger

Dominik Etlinger navodi kako je atletska dvorana bila je jedan od glavnih argumenata Milana Bandića kod pokretanja ovoga projekta.

Postavlja se pitanje zašto (ako ove izmjene prođu) u nazivu centra i dalje stoji ‘atletsko’, te gdje su nestali gradonačelnikovi argumenti o javnom interesu? Također je dubiozna i vrijednost projekta, jer ako se atletska dvorana neće graditi, zašto je vrijednost projekta jednaka.’, zapitao je Etlinger.

Rasopodijela dobiti

Etlinger se dotakao i raspodijele dobiti:

Što se tiče trgovačkog društva i njegovog vlasništva, glavni problem bi mogao nastati kod raspodjeli eventualne dobiti. HNS je trenutno jedini vlasnik društva, ali u nadzornom odboru društva sjede prepoznatljiva lica iz svečanih loža i sudnica, pa ako se vlasnička struktura promijeni, netko bi mogao sudjelovati u raspodjeli dobiti ovog lukrativnog projekta, a sve na račun građanki i građana Grada Zagreba, bez čijeg vrijednog vlasništva ovaj projekt ne bi bio moguć. Zašto Grad Zagreb uopće dozvoljava mogućnost da netko dobro zarađuje na njegovoj imovini, bez ispunjenja uvjeta o javnom interesu?

Ovo je još jedna tužna etapa u priči o Sveticama, koja sve više ukazuje na to da je jedan iznimno vrijedan prostor nasilno oduzet građanima, kako bi se, na kraju, preko gradskog zemljišta i UEFA-inih sredstava zadovoljio nečiji privatni interes.’, zaključio je Etlinger.


Komentari