DOMINIK ETLINGER: ‘Bandić jedino što radi sustavno je sustavno uništavanje javnih prostora’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Tajnik zagrebačkog SDP-a i gradski zastupnik Dominik Etlinger gostovao je u emisiji Yammat FM-a.

Dominik Etlinger, među ostalim osvrnuo se i na slučaj metalne grdosije koja je preko noći osvanula na Cvjetnom trgu. Taj slučaj nazvao je nedopustivi te naglasio kako u Zagrebu postoje privilegirani pojedinci kojima je dozvoljeno apsolutno sve pa i natkrivanje pola Cvjetnog i postavljanje šatora na Trgu bana Jelačića.

Istaknuo je i kako “javni prostori moraju biti javni, a javni interes ne smije biti podređen privatnom”, na to se i nadovezao te rekao: “gradonačelnik Bandić jedino što radi sustavno je sustavno uništavanje javnih prostora.”

Etlinger je istup zamjenice pročelnika za zaštitu spomenika kulture Zrinke Paladino nazvao “hrabrim, ispravnim i časnim”, te smatra kako je to potvrda javne tajne o privilegiranim pojedincima i pogodovanju njihovim interesima.

Gradski zastupnik tvrdi da sve veći problem gospodarenja otpadom u Zagrebu uzrokuje nedostatak političke volje da se ustroji sustav koji će građane educirati, omogućiti im odvojeno prikupljanje na kućnom pragu, te nižim cijenama usluge motivirati sve one koji se odluče reciklirati.

Činjenicu da Zagreb prikuplja sve vrste otpada, a zbrinjava samo miješani komunalni odlaganjem na Jakuševcu ocjenio je nevjerojatnom jer kako tvrdi “Zagreb od toga ima jedino troškove, a prihode prepuštamo nekom drugome”. Dodao je da smatra kako je riječ o vrijednim poslovima koje grad koji želi biti razvijen i bogat treba obavljati samostalno.

>>> ETLINGER I STOJAK U BORBI S DIVLJIM ODLAGALIŠTIMA: ‘Zagreb se guši u vlastitiom otpadu, a neki od toga sjajno zarađuju’ (FOTO)

>>> ZAŠTO UNIŠTAVATE ZAGREB? Jedna obitelj odlučila je da je livada odlično mjesto za istovar otpada i smeća (FOTO)

>>> GRADONAČELNIK BANDIĆ O AFERI CVJETNI I FONTANAMA: ‘Ja sam odgovoran i kad golub krepa na Jelačić placu’


Komentari