Dom za starije Sv. Ana DOBIO NOVE APARTMANE, a novi su već u PLANU (FOTO)

zagreb.hr

Za ovaj projekt preuređenja postojećeg potkrovnog prostora, Grad je uložio 1.900.000 kn.

Dom za starije osobe Sveta Ana u Sloboštini dobio je novih 17 stambenih jedinica. Svečanosti otvorenja nazočio je i gradonačelnik, a u apartmanima će biti smješteno 17 sugrađana treće životne dobi.

Bandić se zahvalio svima na ostvarenju ovog projekta preuređenja, a naročito štićenicima koji su trpjeli buku i prašnu tijekom izgradnje. Naglasio je i kako je Grad uvijek spreman pomoći i izaći u susret najmudrijim Zagrepčanima. “Danas otvaramo 17 stambenih jedinica, a do polovice iduće godine planiramo još 40 ležaja osigurati korisnicima Doma oboljelih od Alzheimerove demencije. Ove moderne prostorije mogu služiti kao primjer ne samo za Hrvatsku nego cijelu Europu, o tome kako se kvalitetno brinuti o osobama u najboljoj životnoj dobi”, kazao je Bandić i napomenuo kako se cijene smještaja u zagrebačkim domovima za starije osobe neće povećavati u dogledno vrijeme.

Ravnateljica doma, Lucija Slišković, pojasnila je kako su sobe prilagođene potrebama osoba starije dobi. Kako su arhitektonski osmišljene na 18 kvadrata i imaju izlaz na balkon. Novi apartmani, kao i svi do sada, nude spuštene kupaonice s tuševima, zaobljen namještaj i televizore. Za ovaj projekt preuređenja postojećeg potkrovnog prostora na sjeverozapadnom dijelu Doma u stambene jedinice, Grad je uložio 1.900.000 kn, stoji na službenim stranicama Grada Zagreba.

Apartman/zagreb.hr
Apartman/zagreb.hr


Komentari