‘Doktor za bankomate’ operirao i po Zagrebu: Otkrili ga jer je koristio svoju karticu

FOTO: Damir Krajac/Cropix/Ilustracija

Nezaposleni liječnik M.K. (54), koji je u Rijeci uhićen 22. rujna zbog sumnji da je u Primorju pljačkao bankomate miniranjem plinom, sada je prijavljen za još tri pljačke bankomata na području grada Zagreba.

Čini se da je optuženi i živio u Zagrebu, a u Rijeku je odlazio ‘poslovno’, kako bi s riječkim vozačem Đ.Z. (50) pljačkao bankomate. Kriminalističko istraživanje za nova tri slučaja dovršila je zagrebačka policija, a kaznena prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci, gdje se M. K. od ranije nalazi u istražnom zatvoru, dok je Đ. Z. u bijegu te se za njime traga.

FOTO: Damir Krajac/Cropix

‘Doktor za bankomate’ tako je optužen za ukupno pet napada, od kojih su tri bila uspješna, a zagrebački napadi dogodili su se u travnju, lipnju i srpnju ove godine. U travnju je bio neuspješan sa bankomatom u Svetoj Nedelji, ali pola mjeseca kasnije uspješno je opljačkao bankomat u Sigetu. Početkom srpnja uspješno su raznijeli bankomat u Trnskom, ali otvor nije bio dovoljno velik da izvuku novac.

FOTO: Damir Krajac/Cropix

Puno su uspješniji bili u Rijeci gdje su u dvije pljačke bankomata ‘olakšali’ banke za više od milijun kuna. Ipak, upravo su te pljačke navele policiju na njihov trag te je M.K. ubrzo uhvaćen, a pronađen je i veći dio ukradenog novca.

Pljačkaši su bankomate minirali plinom, ali da bi mogli otvoriti vratašca za novac kroz koja su gurali plin, prvo su morali u bankomat ubaciti svoju karticu. Analizirajući tko je koristio bankomate na području Zagreba i Rijeke neposredno prije nego što bi u njega napadači pustili plin lako je dovelo policiju do počinitelja.

Komentari