Dokaz da je sustav zakazao? Susjedi sami provalili i otvorili kanal: ‘Tko zna koliko bi kuća bilo spašeno da su nadležni reagirali na vrijeme’

Foto: Facebook

Na Zagreb se sinoć spustila obilna kiša s grmljavinom te poplavila brojne gradske ulice.

Kao i nakon potresa, centar grada izgledao je kaotično. Brojne su ulice bile gotovo potopljene pod vodom, a mnogi građani za to krive loše održavanje sustava slivnih voda.

Kao dokaz tomu je i objava na Facebooku gdje su stanari bili prisiljeni provaliti u ustavu kanala Kuniščak te otvorili kanal kako bi voda mogla teći u rijeku Savu.

Nakon otvaranja kanala ogromne količine vode slijevale su se s gradskih ulica u rijeku. Nikoga od nadležnih iz gradskog Vodovoda i odvodnje nije bilo da učini isto, a stanari su se pitali koliko je samo kuća moglo biti spašeno da se kanal otvorio na vrijeme.

“Ustava kanala Kuniščak, koja vodi od Gornjeg grada, tu preko Trnja pa skroz do Save je bila zatvorena. Susjedi su provalili u objekt ustave i otvorili kanal da voda otječe u Savu.

Kanal je širok nekoliko metara, pogledajte samo kolika količina vode dva sata nakon otvaranja tu otječe. Ja ovo pišem u 2:30, nitko od nadležnih iz Vodoopskrbe i odvodnje se još nije pojavio. Valjda idioti ni ne znaju da to postoji.

Da je taj kanal bio otvoren, sva ova sila vode bi otjecala u Savu, tko zna koliko kuća, cesta i svega ostalog u gradu ne bi bilo poplavljeno. To je jedna od žila kucavica odvodnje. A kanal zatvoren.

Da nije bilo tu kvartovske ekipe, koja je provalila i sama otvorila kanal, još bi plivali. Strašno je kako je sustav zakazao. U ovom gradu se više ne zna tko pije…ali mi plaćamo!”, napisao je jedan od stanara na Facebooku.

Oglasio se i Bandić: ‘Šteta je minimalna, da nije poginulog vatrogasca zaboravili bi za 24 sata’


Komentari