‘DOK SPAVAJU, OSLUŠKUJETE LI DIŠU LI’ Fotografija djevojčice koja je ujedinila Hrvatsku slama srca, njezina majka posvetila joj dirljive riječi

Foto: Zaklada Nora Šitum

Nema osobe u Hrvatskoj koja ne zna tko je ”Nora fora strašni lav”. Malena Nora prije 10 godina ujedinila je Hrvatsku u borbi za njezin život.

Dirljivom objavom Nore se prisjetila zaklada koja nosi njezino ime, ”Zaklada Nora Šitum”, koja je na društvenim mrežama objavila fotografiju koja je slomila tisuće srca. Riječ je o fotografiji Nore u bolničkom krevetu i njezine majke koja bdije nad svojom djevojčicom.

”Dok spavaju osluškujete da li dišu? Dok primaju terapiju promatrate ima li ikakvih promjena? Dok ih boli držite ih u naručju… Preuzeli biste svu njihovu bol i patnju na svoja ramena, ali nažalost ne ide… Na fotografiji su Nora i mama tijekom liječenja na Rebru. Na fotografiji je svaki onaj roditelj čije se dijete liječi od maligne ili neke druge bolesti. Ima ih nažalost previše. Ne prođe gotovo niti jedan tjedan da ne primimo poziv, mail, poruku kako je nekome potrebna pomoć”, napisali su uz fotografiju i podsjetiti da donacije građana spašavaju živote drugih malih lavova koji se bore za života.

Zaklada Nora Šitum osnovana je radom 2013. godine. Iza nje stoje Norini roditelji Đana i Ivica. Nakon što su se vratili iz Amerike gdje su s Norom otišli na eksperimentalno liječenje leukemije, osnovali su Zakladu.

Nora je ostavila neizbrisiv trag u Hrvatskoj, a humanitarna akcija za prikupljanje pomoći djevojčici do danas je jedna od najvećih u Hrvatskoj. U akciji ”Vratimo osmijeh Nori na lice” Hrvati su u samo nekoliko dana prikupili više od osam milijuna kuna. Lavica početak liječenja u Americi, točnije u Philadelphiji, nije dočekala. Njezina je borba završila 20. ožujka 2013. godine u dječjoj bolnici u kojoj je čekala liječenje.


Komentari