Dok obnova čeka, Bandić gradski novac troši na sulude stvari. Čini se da pored fontana ima novu ‘maniju’

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Prošlo je nešto više od devet mjeseci od snažnog potresa u Zagrebu. Ova velika tragedija za metropolu, ostavila je velike posljedice za grad, a materijalna šteta procijenjena je na 86 milijardi kuna. Grad nije pošteđen i dodatnih oštećenja nastalih kao posljedica potresa u Banovini. Ono na što građani mjesecima apeliraju jest činjenica da se po pitanju obnove i sigurnosti još uvijek nije poduzelo nešto značajno. Čak štoviše učinjeno je vrlo malo, a gradonačelnik Milan Bandić je za to vrijeme novac grada trošio na pomalo sulude stvari.

Među njima se dakako ističe umjetni snijeg na Cmroku u natprosječno toplom prosincu. Na samu proizvodnju snijega prošli mjesec potrošeno je 85 tisuća kuna, a koliko sve ukupno košta još se ne zna.

Mnogi su negodovali i na održavanje Snježne kraljice na Sljemenu, a Grad je navedeno platio 7 milijuna kuna, a dodatnih 3,35 milijuna kuna je uzet s računa Gradskog ureda za obrazovanje uzeto još 3,35 milijuna kuna, doznaje Index.

Postavljanje video nadzor Spomenika domovini, Zagrepčani su platili vrtoglavih 269.540 kuna.  Velike svote Bandić iz zagrebačkog proračuna dijeli i Crkvi, a Telegram je zbrajanjem silnih donacija došao do zaključka da je iz gradske blagajne dodijeljeno čak 4,7 milijuna kuna. Limena nadstrešnica u Kašini izazvala je čuđenje mnogih, najviše zbog činjenice da je 38,13 kvadrata koštala 150 tisuća kuna. U Gradskoj upravi Grada Zagreba do kraja 2020. godine, zaposleno je 150 novih ljudi što je više nego planirano.

Iako na obnovi štedi, na dokumentarac o potresu itekako se isprsio. Naime, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba za film su potrošili oko 242 tisuće kuna, s tim da je Zagreb trebao sudjelovati s oko 120.000 kuna, dok bi ostatak podmirila TZGZ. Također treba naglasiti da film još uvijek nitko nije vidio. Fontane su zasigurno najpoznatiji Bandićev fetiš, no čini se da nazire i još jedan, a to su lampice. Tako je za Adventsku dekoraciju izdvojeno čak 60 milijuna kuna.

 


Komentari